Jump to content
Jazzoo

Няколко проблема

Recommended Posts

Здравейте! Наскоро си купих Хонда Сивик 7-ма генерация, 1.6, 110 к.с. + газ. На пръв поглед има забележки, но за автомобил от 2002г това е очаквано. Имам няколко основни проблема, изчетох доста теми тук и по-скоро се обърках, отколкото да си помогна.

Колата е купена от човек, не от автокъща. Разбира се, веднага смених ангренажен ремък (комплект), масло и филтри и започнаха разни проблеми.

Първия от които е, че при включен климатроник, нещо пресвирва отпред между 1500 и 2200 оборота, не винаги, но на 10 подавания на газ, поне веднъж го прави. При изключен климатроник свирене няма. Отворих предния капак и чувам, че двигателя работи равно, но пистовия ремък издава лек звук, все едно има по-силно триене.Отново не мога да преценя дали е точно от него, но се чува около него.

Втория проблем, който забелязах е, че колата качва много бавно температурата на водата. Последните дни ми трябват 15+ минути за да стигне до малко под половината.

Третия проблем е, че първа влиза трудно понякога, това значи ли смяна на съединител ?

Сега, знам че тук много хора могат да диагностицират проблемите дистанционно, защото не съм първия с такива, но по-скоро моля за съвет - да се върна ли в сервиза, където ми обслужиха автомобила и да ги накарам да оправят нещата (ако могат?) или да отида директно в Бултрако или Омбре за по-сигурно?

 

Благодаря,

Лека вечер

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,

Честита придобивка!

Аз бих те насочил тук: https://forums.hondabg.com/topic/106025-добър-сервиз-за-хонда-в-овча-купел/?page=3&tab=comments#comment-1057510905

Иначе присвирването на пистовия ремък може да е от самият ремък, че е за смяна, или от не достатъчно стегнат. Но и в двата случая е хубаво да го смеиш. Сигурно вече се е износил. Друг проблем може да е лагер на компресора за смяна, но той ще издава и допълнителен звук. Като ромолене например, когато се включва компресорът.

За температурата не съм сигурен. В това студено време... но е хубаво да се погледне термостата.

За първа скорост - влиза трудно на място или на лек ход? На другите предавки срещаш ли трудност. На място и на ход?

Както и да е... Тук едва ли ще направим най-точната диагностика. Задай ги тези въпроси в сервиза.

Успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора dandilov! Ще погледна момчетата в Овча купел, от още едно място ми ги похвалиха!
Относно ремъците - ще отида другата седмица на място да проверят какъв е проблема.
За скоростите - понякога първа влиза трудно, когато колата е спряна, всички други скорости влизат без никакви проблеми. Ако съм на бавен ход няма никакви проблеми. Не го прави винаги, но е дразнещо и със сигурност трябва да се види.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пистовия ремък нов ли е? Натегнат ли е достатъчно? Ако не е - можеш да си го натегнеш сам, много е лесно. Разхлабва се дългия болт, който държи алтернатора. Точно под ролката на алтернатора има една планка с два болта, разхлабва се предния, който е по-близо до ролката. Самото натягане става посредством един болт с перчата глава, няма как да го сбъркаш. Като цяло е много лесно имаш да разхлабиш 2 болта, да натегнеш и да затегнеш пак двата болта.  Относно втория въпрос - това е характерен проблем за модела. Не е лошо да си сменш маслото в скоростите, даже бих казал задължително. Ползвай само и единствено оригиналното MTF-3. Два литра ще ти стигнат, към 30лв мисля че беше литъра.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм питал за пистовия ремък, трябва да го погледне човек, който разбира. Най-вероятно ще се сменя и той. Аз исках да питам само, номера на Слави от Овча Купел актуален ли е от линка на колегата? Ако някой има актуален телефон ще се радвам да го сподели.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма данни да не е актуален.

Звъни му без притеснения. Само търпение, ако не вдигне веднага или от първия път, понеже работи...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...