Jump to content

Recommended Posts

Здравейте! Преди месец и половина си купих Accord 2.2 i-ctdi 2005 г. Колата беше на 198000 км. При първоначалния оглед майсторът каза, че колата е добра, няма течове, бял пушек и т.н., единствено звукът на двигателя не му харесвал съвсем, подозираше някаква ролка или нещо от този сорт. Поради сравнително ниската цена си казах, че и да има някакъв проблем, ако не е особено сериозен, ще се компенсира от изгодната цена, за която купих автомобила, при положение че окачването и всичко останало беше здраво и салонът е като нов. При обслужването не е сменяна веригата, само обслужващият ремък. Каза че намерил само някакви китайски ролки за него и тъй като не му се сторили читави, не ги взел, съответно не са сменяни. След близо 2500 км колата не ми е създала никакви проблеми - двигателят ускорява добре, не загрява, няма висок разход и т.н., единствено има едно тракане, което се появява при рязка газ между 1800-2300 оборота. Когато колата е студена е по-силно, а след като загрее намалява доста. Тъй като майсторът няколко пъти ме увърта, че иска да разпита колеги, които са по-вещи при Хондите, преди да прегледа тракането, а и при обслужването ми беше объркал маслото, след като изрично му казах поне 5 пъти да сипе 0w30, поради което се наложи веднага след това да го сменя още веднъж и да дам допълнително 170 лева, се отказах от него. Притеснявам се да не се появи по-сериозен проблем. Струва ми се, че почнаха едни леки вибрации на волана, докато е студена, но може и да си внушавам. Искам да попитам дали сте имали подобен проблем и дали можете да ми препоръчате добър сервиз в София, дори да не е тясно специализиран за Хонда, понеже четейки в интернет установих, че отзивите за Омбре не са особено добри, а сервизът в Овча купел записва за след Нова година? Благодаря предварително!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами има вариант да е верига, горе- долу по това време заминава веригата. Но може да е нещо друго, някой колеги бяха писали, че подобен шум идва от някаква демпферна капачка или нещо такова. На горе- долу такива километри смених верига.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съединителя как отделя .. твърд ли е педала или нормален. Тропането може да идва от доста места. Километрите /ако са ти верни/ са горе долу токлова на колкото идва да се смени и демпферен маховик на съединителя - от него се чува подобен шум като се разбие. Като смени маслото втория път, усети ли промяна в шума на мотора или не? Двигателя е много чувствителен откъм масло - ти какво 0/30 масло наля? Шум може да се яви и от демпферната шайба на коляновия вал. Не е лошо да го запишеш, за да можем да го чуем .. на място прави ли го или само в движение. Общо взето почне ли да работи шумно тоя мотор оправията е вериги комплект - 1000 лв + труд, маховик съединител - 1000 лв + труд, най-леко може да се мине ако е от демпферната шайба на коляновия вал - там си на около 500лв. Общо взето за всичко има писано. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! След среща с читав по мои впечатления и по препоръка на приятел майстор се оказа, че проблемът е в дюзите и евентуално крива биела. Каза да пробвам с добавка за почистване на дюзи, препоръча ми Bardahl, да съм изкарал колата на дълъг път и да изгоря всичкото гориво докато се прочисти и ако звукът не се оправел да я закарам за диагностика на дюзите. Взех Bardahl 6 in 1 за дизел, налях я в 20 литра дизел и направих едно бързо каране до Костенец и на другия ден още един път на висока скорост вечерта по Цариградско и по Околовръстното. Звукът почти изчезна, само при подаване на газ по един особен начин рязко се чува, а като загрее - едвам-едвам, докато в началото си тракаше доста, дори приятели, които съм возил им правеше впечатление и ме питаха какво трака. Добавката определено върши работа!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...