Jump to content
ruil4o

Без вина виновен!

Recommended Posts

Родната милиция(полиция) ме санкционираха, без да съм виновен! На всеки може да се случи, и затова ви питам. Как бихте постъпили в подобна ситуация?

 

Без да бързам за никъде, днес седобед се прибирахме със жена ми и децата от София за Добрич със Сивик 7(светло сив). На входа на гр. Търговище, където знам, че често има полиция, на една дълга права, поне 200-300 метра, малко преди кръговото на бензиностанцията ОМВ, се движим колона от коли с не повече от 50-60км/ч. - бавно, заради очакваните ченгета. Аз съм втора кола. Още от завоите преди Търговище карам доста плътно зад едно светло сиво Пежо 307. След мен имаше още 3-4 коли. И хоп изкача един около 55 годишен полицай, и маха с палката. Спирам аз, пежото пред мен и то спря - не се разбра на кого махна! Полицая даде сигнал на Пежото да тръгва и се запъти към мен. Аз спокоен - всичко изрядно. Документи и всичко платено, както винаги!

  • "Знаете ли защо ви спрях" - ме пита.
  • "Не"- му отговорих.
  • "Ами преди малко изпреварихте неправилно на непрекъсната линия."

Супер учуден мълча няколко секунди, за да си спомня, да не би да ми се губят моменти от полседната една минута от живота  :D

  • Казах му - "Това не е вярно, защото карам след Пежото от доста време!" 
  • "Е, нали те видях, и колегата ми може да потвърди" ми казва. "Идвай да пишем фиш!"

Колегата му беше седнал на топло в полицейската колата на пасажерското място. Патрулката им беше спряна в една отбивка по посока на моето движение. Ако той ме е видял, трябва да е бил доста неудобно обърнат назад и да гледа през седалките и задното стълко на колата. Както писах по-горе правата отсечка беше доста дълга. Явно изпреварването е станало на поне 200м от патрулката. Аз се изнервих малко, без да го показвам и питам.

  • "Ако не съм съгласен, и не подпиша фиша, какво правим?"
  • Той ми отговаря - "Ами пиша ти акт, че не си съгласен с фиша. Вземам ти талона. И можеш да се консултираш с адвокат и да обжалваш акта" Ще си получиш талона в управлението в Добрич, но син!" (аз имам златен)

Бре, трябваше да реша, как да постъпя. Нямаше с кой да се посъветвам. Решението ми беше на сметкаджийска основа :) Фиша беше само за 20лв и реших да го подпиша. Върнаха ми документите и тръгнах. По пътя се замислех, дали постъпих правилно, и защо не си търсих правата до край. Защо? Може да е наивно, но изключвам версията полицая да си измисля, за да изкара някой лев. По-скоро си мисля, че някой от колоната зад мен е изпреварил, и нашия не е могъл да прецени, кой точно. Имах "късмет" мен да си избере! Знаете, колко си приличат сиво Пежо 307 и сив Сивик 7, не е ли възможно друг сив автомобил, да е направил нарушението?

 

Трябва ли в 21 век с тези развити технологии да разчитаме на показанията на някой човек, макар и полицай? "Видях те, значи си в наришение"

 

Предполагам, че и вие сте имали подобни случки. Споделете, какви са ни правата в такива ситурации? Ако не подпиша и т.н.?

 

П.П. Как съжалявах, че нямах видео регистратор. Да му покажа записа. Макат, че съм чел, че не е доказатество това в съда

Редактирано от ruil4o

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Българска работа! Подписвате после ревете и се вайкате. 

Редактирано от civicgonemad
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега фиша на място ли го плати?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, по банков път в 7 дневен срок.

 

Беше ми интересно, какви права имаме в подобни ситуации. Някой друг да сподели за несправедливи полицейки премеждия. Аз съм с 28 г. шофьорски стаж, но много рядко са ме спирали и нямам опит с ченгетата :)

 

Не съм за кирливите 20 лв. Бих дал и много повече, ако това ще спре някой, който просто ей така си решава, че си направил нарушение. Не знам, колко още такива „нарушенуя“ може да има за едно дежурство! И не можеш да се защитиш, защото има „свидетел“ - колега, който си бърка в носа или си гледа Фейса в това време...

Редактирано от ruil4o

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за коментара, Japanese fever! Естествено, че не съм изпреварил. Иначе нямаше да ви занимавам. В това съм толкова сигурен, защото ви писах, че карам зад пежото поне 15мин преди случката. И му гледах задницата отблизо, защото пежото караше доста бавно. Това беше причината зад мен да се натрупа колона, от която някой не е издържа, но аз го отнесох :D Полицая нямаше бинокъл. Стана ми малко по-спокойно, че и други биха постъпили, като мен. Макар, че несправедливостта си остава и виновния не наказан.

Вчера бях малко ядосан, вече ми е смешно. Извинявайте, че ви занимавам! Надявам се такива случки да намаляват!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не се извинявай,такива ситуаций,като тази трябва да се изкарват на яве,защото вече ситуацията с родните джандари е меко казано плачевна.По едно време ги бяха разкарали от храстите,но сега отново ги има,че и с бинокли даже.☺

Пример и аз ще дам,ей така за да им покажем колко жалки са.На входа на с.Калояново идвайки от Пловдив, след отбивката за пистата,има един знак 50,който е на всочина около 1-1,5м от земята (пропаднал незнайно как☺),обрасал с растителност и хоп... непосредствено след него са нашите хубавци!☺Това ако не е жалко мародерство?Кракът на спирачката...,но... вече е късно "прихванат"си.☺.Това на какво прилича,знака ли да търся в храстите,полицаите ли или маркировката,която липсва?И после все водачите,с несъобразената скорост са виновни.Не са виновни те,виновна е системата,колкото и банално да звучи!Извинявам се,че се отклоних от темата на колегата.

Редактирано от JHM
  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...имат квота глоби, които трябва да напишат. Нали от там, грубо казано, им идват и заплатите...

 

Тук съм много съгласен!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Българска работа! Подписвате после ревете и се вайкате. 

 

Българска работа! Човекът пита за практически съвет, а какво получава?

 

 

@ruil4o, в така описаната ситуация, аз по-скоро въобще не бих спрял, ако размахва палка и пред мен има друга кола.

Редактирано от Knoxville
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ма то и Пежото спряло. :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми идеално, продължавам си по пътя :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда българска работа. Взимате закон и четете. Втория полицай в колата не може да бъде свидетел в определени ситуации. Ако и съе претенции ги пишете в акта не във Форумите.

Другия път извадете един лист химикал, запишете номерата на патрулката, запишете имената на полицаите да видите как им омекват фурашките... При мен помогна. Като си мълчите няма да ревете.

Пък ако трябва ще се съдите. Може да платиш повече, ама ще знаеш, че си пробвал. Понякога заяждане се лекува със заяждане. Пък като са ти кирливи 20те лева, давай ги.

  • Нагоре 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно защото сме в Б-я, и на мен са ми писали фиш преди години за "без фарове" - при положение, че единия светеше, другия беше изгорял. И това беше точно последния ден преди Коледните празници. Точно попълних квотите от "нарушители". Аз имах вина в случая, бах с ксенон и имаше обяснения "нали знаеш, че само ксенон монтиран в завода е позволен..." и в същия моменнт преминава кола без никакви фарове, която не я спряха. Аз като видях това, се изнервих взех си документите и тръгнах с газ до дупка и пилене на гуми... :punk:  Изгледаха ме тъпо и злобно, но беше зима - хлъзгаво беше :D

Редактирано от Setfan
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ruil4o, според мен не си постъпил правилно - като не си виновен, защо подписваш фиша!?  Заради т.н. "златен талон", който май е розов и който в случая не ти помогна....?!

 

 

P.S.Процедурите за съставяне на фиш, акт, наказателно постановление и обжалването му за разписани в Закона за административните нарушения и наказания.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Полицаите доста често имат бинокли най често ги ползват да гледат кой приказва по телефон.

 

Sent from my A700 using Tapatalk

 

Редактирано от Ioan

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в тази ситуация не бих се съгласил да пишат фиш.Да пишат акт,отдолу на акта пиша "Документа е с невярно съдържание".Обжалва се акта и отива в съда.Нека да докажат,че съм виновен!

 

Аз съм от Попово,Търговищко ама живея в Плевен от 1991г.Пътувам си чат пат до Попово.На 24 Декември миналата година(2016) са ме снимали за превишена скорост на пътя Плевен-Бяла,получих електронен фиш някъде Март-Април тази година.Аз обжалвам този фиш в съда във В.Търново,че тамошни полицаи са ме снимали.Фиша е за 150лв.,няма да ги дам без бой тези пари.Обжалването и всички документи пращам по пощата,препоръчано.

Днес 10.10.2017г. в 9:00 часа трябва да гледано делото.Надявам се да съм спечелил!

Писал съм 4-5 писма до съда във В.Търново.Нямам адвокат.Гадното е,че преди да пиша всяко от писмата трябваше да чета половин-един час документи и закони в нета.

Дори и да си виновен(като мен),не се предавай,обжалвай закона го разрешава!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Колега, твоята ситуация е коренно различна. Първо ти не си невинен, а виновен и второ нямаш свидетели.

 

Колегата горе е невинен, но има втори полицсй, който се явява свидетел и заедно с първият стават двама на един.

 

А това, което си го направил, мислиш ли, че ще минава всеки път? Ако има и снимка с номера - забрави.

Ами дали съм виновен или невинен.........съда е решил!

Аз може и да съм превишил скоростта,ама пак съм невинен защото колата си го иска да се движи с такава скорост! :punk:

В патрулката дето е снимала са били поне двама полицаи.

Аз и да съм виновен,държавния служител е 5 пъти по-виновен от мен!

Не зная снимка на кой номер имаш в пред вид.Вин номера не са успели да го снимат.Ама ДКН на автомобила горе-долу добре се вижда на снимката,умишлени скрих някои елементи от номера!Пазя си личните данни на орела!

PIC_0791.jpg

Редактирано от ivan_pop

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Аз може и да съм превишил скоростта,ама пак съм невинен защото колата си го иска да се движи с такава скорост! :punk:

 

Абсолютно си винивен на 100% - 36 км/ч над ограничението. Това, че си се направил на тарикат не доказва, че си невинен. Просто доказва, че нарушаваш правилата и нямаш пари да си платиш за това.

 

А това, което съм цитирал по-горе онагледява защо нашата държава никога няма да стане като белите. После са ви виновни лапетата, дето си купуват Сивици с VTEC и 125 коня и то половината умрели, пък вие, от които те трябва да се учат, карате като джигити.

 

Добре,виновен съм.Ама съда е казал друго!

Пари имам да си платя ЕФ.Тези 150лв. когато има достатъчно работа ги изкарвам за няколко часа!

А за да стане нашата държава като белите трябва всеки да се изпълнява задълженията като трябва!

В случая трябва родната милиция да докаже,че съм виновен като спазва процесуалните правила!

Аз не искам да споря  за моя случай.

Целта ми беше да кажа,че човек трябва да си използва правата и да се бори докрай!

 

П.П.:Аз не разбрах защо реши,че съм виновен,при условие че съда е отсъдил друго!?

Редактирано от ivan_pop
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не се радвам,ама съм доволен че спечелих.Доволен съм не че си спестих глобата,доволен съм че спечелих срещу скапаната система.

Не се радвам защото макар че спечелих пак загубих.Загубих защото разходите по делото пак го плащам аз и всички данакоплатци чрез нашите данъци!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както обикновено ние сме особенно критични към другите и изключително толерантни към собствените си грешки.Един мъж трябва да стои винаги на страната на истината дори и тя да не е в негова полза,поне аз така съм учен,защото дребните тарикатлъци после се плащат с лихвите.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината ли ,къде наистина отиват парите ни за данък и винетки ?Нали вдигнаха винетките за да оправят пътищата -кой път са оправили истинските мъже с парите ни ?Системата ни мачка несправедливо цял живот ,плащаме ,а не получаваме нищо ,евала правя на Иван че е имал време и сили и се е опълчил на тази същата система и е спечелил .Точно така им трябва ,какво си мислят ,че ще си правят с нас каквото си искат ли -браво Иване !

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината винаги има много лица,зависещи от гледната точка.

 

post-30556-0-71342000-1508561396.jpg

post-30556-0-34620400-1508561412.jpg

 

П.П. "Съвестните" не подскачайте като ощипани девойки,все някои ден и вас ще ви нае*е системата (явно още не е),и ми е интересно тогава ще квичите от удоволствие или ще се оставите да ви гази и ще си траете.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кое точно да му кажа,да е тапир и като му ударят шамар да обръща и другата буза?

Плащам си всички такси,данъци,такси,ГО,винетки и всякакви простотии каквито се сетиш и повече дори и какво от това.

Пътища трагедия,магистрали постоянно в ремонт,горива боклуци-всичко това от години,преди два дни ми разбиха и колата и кеф.

Естествено че ако мога по законен начин да мина метър ще мина.

Колегата го е направил ЗАКОННО,четеш ли или само тропаш по клавиатурата.

Не разбрах отговора на въпроса от П.п.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заключвам темата, колеги.

Винаги си търсете правата.

  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...