Jump to content
ogi28b

Разделяне на дълги и къси светлини при светлинен клаксон

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
Преди 2 часа, smirky написа:

Колкото и да ми допада идеята, не мога да разбера в какви ситуации ви се налага да го ползвате модула. Ние нямаме фабрични дневни, тоест така или иначе трябва да сме с къси пуснати при всяко палене на колата. Може би аз нещо изпускам?

 

Да караш с къси светлини през деня е твой избор. Но има други варианти, някои от които колегите вече посочиха, а аз ще добавя този: монтаж на допълнителни светлини за през деня, като говорим за сертифицирани. Ето пример:

 

Capture.thumb.PNG.fb5450a8ae75757dc1172a8db54b2605.PNG

 

И това е само един от моделите на Osram, а има и други. Колегата @crown_bg е монтирал такива или подобни при него. 

 

Понеже контролът е = 0, всеки е свободен сам да си избере какво да прави със светлините и какво да използва за през деня. Разбира се - носейки пълната отговорност за решението си. Ако ти имаше дневни светлини от този тип - допълнително тяло, ще ти пречи ли светването на късите при светлинен клаксон? 

 

 

==================

 

Следващо нещо - да добавя мигащата лампа на бутона за аварийни светлини. 

Редактирано от ogi28b

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с мигащата лампа на аварийки го коментирахме с тебе на лично, но така и не го споделихме тук. Под бутона има 2 сокета за 2 лампи. При мене единия сокет определено нищо не върши, като другия свети постоянно (стига да има изправна лампичка де). А относно модула за дневните, просто ме притеснява че всичко допълнително би загрозило визията на предницата, а за мене сякаш това ми е по-важно отколкото живота на ксенона, но все пак това е лично мнение :) Иначе определено обмислям DRL с дневни на мигача все повече и повече, просто трябва да прочета по-внимателно темата ти и да започна от някъде.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@smirky

 

Спомням си, но то не беше много за пред хора. Сега вече го изследвах подробно и затова си позволих да го отделя в тема. Хвърли един поглед на съседната тема, ако не си я видял вече, там съм предложил конкретно решение за мигащата лампа. Само трябва пак да ми избяга мързела, за да го реализирам. 

 

Иначе като стигнеш до някакво решение за дневни - пиши, ще помагаме каквото може. Няма да им се плашиш, нищо необратимо не се прави, така че каквото не ти харесва - връщаш сток и не ти дреме. 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...