Jump to content
Sign in to follow this  
atonev

Тампон на двигател Honda Accord 2.2 i-CTDi 2004

Recommended Posts

Здравейте,

имам проблем, когато оборотите паднат под 950 се усещат вибрации в купето и волана, когато дам малко газ всичко се нормализира. Закарах колата на майстор, гледа я на канал и ми каза, че е от маховика. След това реших да се подсигуря и я закарах в Бултрако. Там ми казаха, че десния тампон на двигателя бил за смяна и това причинявало вибрациите. Въпроса ми е : откъде мога да си поръчам въпросния тампон и препоръчително ли е да е оригинален? В Бултрако цената на тампона е почти 600лв...

Става дума за Honda Accord 2.2 i-CTDi 2004.

Благодаря Ви.

Този тампон е 50% на цената на маховика, ибаси, аз тампона по принцип, не оргиналните струват 40-90 лв най-много, 2ра ръка е 20 лв. Какви са тия 600 лв? Цял двигател, с тампони ли ще ти дават?

https://www.megaparts.bg/product/2004-g-510180356

Този ли е?

АКО наистина е за смяна, по-добре сложи втора употреба, отколкото ментак. С ментака най-вероятно ще ти се засилят вибрациите.

Поздрави

Аз съм с бензинов ДВГ, но също сложих втора употреба, поради опасенията, че неоригинален може да е с друга твърдост на материала. Огледай и останалите тампони. Обикновено белята не идва само от 1.

На бензиновия има 6 тампона на двг. и ск. кутия.

Афтърмаркет тампони само, ако са на марка, която прави усилени гумени елементи.

Специално за големите 2 при бензина, освен оригинал, всичко друго е боклук.

По принцип тампоните е добре да се сменят всички- и на двг и на кутия, ако не на куп, то на кратки периоди, иначе няма да издеяни дълго новият тампон.

Благодаря Ви за мненията. Как точно мога да разбера кой е десния тампон на двигателя, за да знам точно какъв да поръчам? И колко общо да тампони има за този двигател (3?).

Edited by atonev

Прати ми шаси на ЛС и ще ти кажа.

Аз смених всичките на 2 етапа. Първо десния и задния на ДВГ и горния на с.к. После двата долни на с.к. и предния на ДВГ. След първите вибрациите се увеличиха, след вторите намаляха, в сравнение с началното положение. Но изчезнаха съвсем, когато смених маслото в мотора с предписаното 5/20. Самият той стана и по-тих.

И аз скоро смених маслото и двигателя наистина утихна доста, и при това, забелязва се разликата от масло на масло. Обаче, мисля си, че и аз имам тампон за смяна, но след празниците някой сервиз трябва да видя, щото в моя град не желаят да бутат японски коли, от който си нямат хабер. Бензиновият, ако има 6, то при дизела значи са 4 или 8, при нас вибрациите най-вероятно са повече от бензиновия. Сподели после колко тампона са , какви си поръча, колко пари ти излязоха.

За да не отварям нова тема ще използвам тази.

И аз, като се застуди, започнах да усещам същите вибрации.Моля колегата atonev да  сподели какво стана с тампоните, смени ли ги /с какви/ и изчезнаха ли вибрациите.

В крайна сметка колко са тампоните на дизела и къде са?

Влязох в канала, махнах кората отдолу и установих че двигателя се държи от пет тампона.Два от долната страна за купето и за магарето.И три отгоре, зад акумулатора един и до ремъка два един върху друг.Хванах двигателя с две ръце и го разклатих до колкото мога.Видя ми се че по силно се клати от лявата страна, с една щанга леко понапънах долния тампон който е на магарето, нищо нередно /мисля/.Демонтирах кутията на възд. филтър за да стигна до горния тампон.

Останалите са видимо наред. :/

038341549.jpg?r=0

От двете страни се вижда че е леко нацепен.

038341550.jpg?r=0

038341551.jpg?r=0

От задната страна /към купето/ почти опира в ограничителя който е гумен, а той съответно опира в купето и, предполагам че от там идва вибрацията.

038341552.jpg?r=0

Най-вероятно е омекнал и се смачква повече от колкото трябва.

Вие как мислите?

Edited by chavdarbs

Почти сигурно е заминал, долен заден тампон, зад 1-ви цилиндър и то от към страната на магарето.

Огледай го по-добре.

Той мисля че е добре, няма напукано.Като го напъна с щангата не мърда много.

Edited by chavdarbs

Точно задния тампон най-често омеква и предава вибрациите на купето. И моя е за смяна.

За този ли става дума

038345493.jpg?r=0

Как се преценя,че е омекнал-визуално ли?

Чавдаре, май за същия става въпрос.

http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=3157&nplgrp=6&cmodnamepc=ACCORD&xcardr=4&dmodyr=2004&carea=KG&ctrsmtyp=5MT&xgrade=2.2%20EXECUTIVE&nplblk=B__4702

Номер 9 от снимката, но не го намирам нов, освен в ибей. Тука има малко писано.

https://www.google.bg/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://forums.hondabg.com/index.php%3Fshowtopic%3D96326&ved=0ahUKEwjt9rna2srXAhUDlxoKHX7_DUcQFghbMA4&usg=AOvVaw2MluE-BJkshiy4zU2qGafd

Edited by goga

Да, благодаря.Цената е малко стряскаща. :crazy:

Edited by chavdarbs

Колеги, някой оправи ли проблема с вибрациите в купето със смяна на тампони? Аз съм със същият проблем но съм с бензинов 2.0.

Намерих едно видео в тубата:

Този тампон някой сменял ли го е?

Малко помощ. След поява на леко припукване при потегляне, което се усеща във волана, диагнозата на майстора беше скъсана мека връзка и омекнал заедн тампон на двигателя. Мека връзка намерил, но нямало тампон и ми каза да си търся от Бултрако. За кой тампон по-точно става на върпос и какво да търся? Номер 9 от снимката ли е? Когато гледах как я пробват ми се стори тампона да е някъде под турбото. Ако става на въпрос за същия?

Сложих втора употреба, който беше чувствително по-стегнат и проблема остана. На 3 сервиза в града ходих и не се разреши проблема. Явно на хората не им се занимава. Пукането продължава, а не ми се мисли да сменям всички тампони по двигателя на проба-грешка.