Jump to content
back2reallity

багажник за велосипед и теглич за хонда Accord 7ма ген. (2003-2008)

Recommended Posts

Здравейте,

 

От скоро си закупих велосипед, с който мисля да возя детето си където мога. И за целта ми се ще да сложа на хондата някакъв багажник за велосипед и/или евентуално теглич за който знам, че има доста практични багажници за до 2-3 велосипеда. От една страна ми се ще да е този с теглича, но ще излезе доста по-скъпо защото нямам и теглич. Също мернах някъде в интернет, че имало свалящи се тегличи.... 

 

Някой колега с подобен опит ако може да си каже мнението.

 

Благодаря

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм виждал и багажници за велосипеди които се закачат директно за багажника, без теглич. Не знам колко са стабилни или хубави, но съм ги засичал на всякакви коли... Закрепени бяха със скоби директно на вратата на багажника.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хм сега поразгледах из интернет и вярно май има такива, които не са на теглича. Моля ако някой е ползвал такъв специално на хонда акорд да даде мнение 

Редактирано от back2reallity

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят опит с багажниците за велосипеди:

 - за теглича - лесни за монтаж, малко пречат на достъпа до багажника, ако имат възможност за накланяне назад за по-лесен достъп до багажника, не всеки може да се справи - с 3-4 велосипеда на багажника упражнението не е за слаби хора. Основен недостатък - 30-40кг висящи на половин метър зад колата искат много стабилно окачване, особено, ако се комбинират с пълен багажник и хора в колата - все пак никой не пътува САМО с велоспеди. :) 

 - закачаща се стойка за багажника/5та врата - обикновено прави достъпа до багажника невъзможен. Въпреки гумените/пластмасови подложки където контактува с колата, са ми оставали следи по боята.

 - за покрива - такъв не съм използвал защото за него трябва да се купи отделен багажник за всяко колело, а и рядко остава място на покрива за сандък плюс 2-3 велосипеда.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с оригинален откачащ се теглич и ползвам това. Свалянето и слагането на багажника е трудно само първите няколко пъти, докато това на велосипедите си е изживяване всеки път. Но иска само внимаване и като се свикне, сам човек може да го сложи както него, така и велосипедите. Последните се захващат с метално рамо за рамката, два малки колана през каплите и един голям колан, с който се обгръщат всички колела. Отделно има и два колана, които се захващат за ръба на багажника откъм задното стъкло, за да го стегнат и да не се клати. При оптимално подреждане, може се получи така, че багажникът на автомобила да се отваря (при разкачени колани, разбира се).

 

Предимство е, че така таванът ти остава свободен за автобокс, както и, че си има светлини, с което компенсира закриването на тези на автомобила. Недостатък е, че закрива и номера. В България вече има процедура по издаването на трета табела, но е относително сложна, като включва преиздаване на голям и малък талон. Предвид, че го ползвам рядко, аз съм си направил светлоотразителна реплика на номера за багажника за колела, като ако ме спрат, ще разчитам на съвестността на полицаите (да, има и такива!).

 

Откъм поведение на пътя, когато се стегне с коланите багажникът за колелата стои доста стабилно, но това не ме успокоява и постоянно гледам в огледалата за обратно виждане. Нито пък да го оставя на улицата с колелата. Не, че по "Европата" не стават такива неща с багажници за таван.

 

Относно теглича - имаше един акорд на части в София до скоро с откачащ се теглич, но разбрах, че е продаден. Ако взимаш от кола на части, хубаво се поинтересувай какво трябва да включва инсталацията му. Има си окабеляване и релета, освен носещата му част.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs1:  Багажникът за теглич се монтира и демонтира най-лесно, според мен. Поставянето на самите велосипеди на него също е лесно. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

" - закачаща се стойка за багажника/5та врата - обикновено прави достъпа до багажника невъзможен. Въпреки гумените/пластмасови подложки където контактува с колата, са ми оставали следи по боята." - ползвал съм предимно такива и наистина е така.

 

Мисля да пробвам от тези:

линк

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

D_U_D_E и myrshavija:

какви точно марки и модели сте ползвали ? Марката Thule уж се води от най-добрите за багажници и не би трябвало да прецакват боята, но това е само на теория :)

 

Иначе за багажниците за теглич и аз съм за, но много сложно става и теглич да слагам, а и много по-скъпо. Май по-скоро ще се спра на някакъв хубав който се слага на багажника и не нанася поражения по колата ..ако въобще има такива де

Редактирано от back2reallity

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За теглич имах такъв: http://www.escadra.bg/Thule-Hang-On-4B-9708/i191.htm

А за петата врата съм вземал назаем и не помня марка. А сегашния не съм го ползвал още - отлежава в мазето. :) 

И това, че аз съм имал следи по боята, не означава, че винаги става така. Просто споделих опит.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм ползвал 2-3 модела, но на приятели и като цяло трябва да си се кара по-внимателно и с 1 на ум. Без да искам да те плаша, но се е случвало и да изпаднат колелата заедно със стойката(багажника), та какво остава за мърдане и драскотини. Да ако подлагаш винаги нещо, не возиш повече от 1-2 колела, които са нормални и леки (не за спускане по 18-20кг едното), все пак става. Иначе все са били с по 6 каишки, както за 50-60 май беше единия, така и за 150-160лв - малко по-добре беше по-скъпия , но същия принцип. Общо взето си е компромис.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, аз мисля ,че вместо да слагам теглич по добре да дам малко повече за багажник който се захрепя за багажника на колата.То аз ще возя 1 най много 2 велосипеда по около 15 кг всеки така че не мисля ,че ще е нещо толкова сеирозно. Разбира се , че държа на сигурността както на мен така и на околните,а и предпочитам велосипедите да останат цели. Затова бих заложил на марки като Thule. Нещо на thule ако има за около 300 лв примерно, a може и по-хубав модел ако някой случайно някой продава на старо :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://ivtec.bike/?orderby=date 

Този тип багажник има следните предимства 
- Става за всякакви велосипеди
- Доста е малък 

- помага за намаляване на въздушното съпротивление, защото велосипедите се монтират с колелата нагоре (е тези , които се монтаират зад автомобила на теглича или на багажника определено имат най-малко съпротивление, но те пък натоварват мног повече окачването - заради това , че са изнесени доста зад задната ос, което играе ролята на рамо)

- казва се IVTEC ( :D )

Недостатъци
- може да се монтира само на стандартни релси за багажници, с правоъгълен профил.

- трябва да си по-як в ръцете за да си качиш колелото на тавана, докато го закрепяш

 

Така, че прецени си предимства и недостатъци на всеки вид и виж кой ще е най-удачния вариант за теб 

Редактирано от cK1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях питал в Ескадра ( мисля, че са вносител на Тюле) какво могат да предложат да си транспортирам велосипеда и според каталога им за нашите 7-ци седан единствената им опция (ако нямаш теглич) с греди на тавана и багажници. 

Аз успях да си намеря оригиналните греди за акорда и си взех 2 багажника Thule 591.

Малко ми свирят с над 70км/ч и ги свалям след всяко каране ... 

 

14368903_10210776623920479_6392103316122

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...