Jump to content
VladimirKostov

Проблем при ПТП

Recommended Posts

Искрено се позабавлявах с доста коментари :) Мисля, че е време да изкажа и моето скромно мнение.

 

В закона съвсем лекичко е написано, че трябва да се кара съобразно пътната обстановка. В случая колата е била паркирана и е част от пътната обстановка... без значение как е паркирана. Попринцип е трябвало или да я заобиколиш, или да спреш преди нея (без да я блъскаш) и да сигнализираш на съответните органи на реда, или да се обърнеш и да си тръгнеш. Дефакто е без значение как е спрял човека, дали едната гума е огледална с другата, дали капака му е стърчал на пътя или както там... ударил си го.

 

Не него може и да му съставят акт за неправилно паркиране, но ако сигнализира за теб в кат, се получава, че ти си участвал в ПТП, предизвикано от теб и си напуснал местопроизшествието. В момента твоята гражданска трябва да му заплати неговите щети.

 

Сега относно инцидента. Ако е точно така, както го казваш и са минали вече няколко дена, лично аз не бих му дал и една стотинка. Вече идва този момента, в който човека се е свързал с теб?! Явно ти е един вид познат или нещо такова, щом е успял да ти се обади (аз ако блъсна някой и не спра, няма да има възможността да ми намери номера по легален път и да ми се обади)... отиди и се разбери с него като човек.

 

П.С. Мисля, че има хора, които трябва да минат на опреснителни ;)

До колкото разбрах от неговия пост , колегата си е дал номера като са се разбрали да се оправят след това. Един вид да се чуят и да му плати щетите. Вече е друг въпрос , че колегата не си държи на думата и не смята да постъпи мъжки. А съвсем отделен е , че пък човека иска да му направят качествено колата , а не някой мастор като на причинителя на ПТП-то за 50-60 лв ... и после нито лак нито нищо след 2-3 валежа на сняг и малко слънце след това. 

  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам теории за паркирането. Имам хипотези, при различни ситуации. Ако улицата е била двупосочна, значи колата е спряла по посока на движението и не е в нарушение. Обаче ако е било така, в кои коловози е влязъл шофьора? В тези по неговата посока на движение, или по посоката на тези в ляво от него? Ако е второто, какво търси там и как се  е озовал? При този вариант е виновен, защото не е бил в своята си лента. Няма какво да се връщам да чета. Ситуацията не е добре описана, а горните ми разсъждения, са напълно хипотетични, при различни ситуации, което не се отнася автоматично за ситуацията на колегата, затова употребявам думата "ако".

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ситуацията си е много добре описана, всички "пишман моралисти" от едно четене я разбраха, автора на темата също от първия път разбра, че е виновен той и отдавна спря да пише, само ти единствен остана да твърдиш, че човека със Сеата е бил в дясната лента срещу движението, но той си е бил в лявата, за което те подсетихме няколко пъти с това, че удара е в лявата му част .

Казах ти няколко поста по горе, че освен "лявото на Къцито" бъркаш и понятието "срещу движението" ,

 

на двупосочен път колите са винаги срещу движението една спрямо друга

  сега остава само като един човек с топки, да се извиниш на колегите "пишман моралисти", които не можели да "мислят" . :yes:

  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чек малко. Една спрямо друга може и да са, но по правилник, автомобил спрял в обратна посока на движението, или още в насрещносто,е автомобил спрял в дясно от теб в твоята лента. Ако прочетеш внимателно постовете ми, ще разбереш че няма за какво да се извинявам. Не оспорвам реалната ситуация, вече писах няколко пъти защо. Казвам, че не е описана достатъчно информативно и точно и това може да се тълкува по различни начини. Ако и аз бях автора и аз щях да спра да пиша още в началото, защото започнахте да нападате момчето и да го квалифицирате, а истината е, че и вие също не сте присъствали и няма как да сте сигурни и категорични. Разтягането на локуми и самозащитата на определена форумна клика, не би ме накарало да твърдя нещо друго, освен това което написах до тук!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом ти си ударил някой ,ти си виновен .Веднъж един спира пред мен и почва да си лафи с някъф на улицата на средата на пътя ,като човек изчаках 2-3 минути и му свирнах че бързам за работа ,оня ми дига среден пръст и се хили и продължава лафмоабета,аз прецених че без да го закача немога да го размина,слязах от колата ,извадих го от неговата за врата и му тръшнах 2 пъти главата в тавана на колата му -каза че му стига толкова и го пуснах -дадох му и визитка с номера и адреса ми ако иска да се оплаче от мене ,не съм чул нищо от тогава от дрисльото!Много лесно взеха да дават книжките вече .Неубучени шофьори имат голямо самочувствие и размахват среден пръст не на който трябва .

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не оспорвам реалната ситуация, вече писах няколко пъти защо. Казвам, че не е описана достатъчно информативно...

Колега драг, мисля че вече дори и ти изгуби нишката кое успорваш и кое не. Ситуацията е описана достатъчно информативно за да я разбере този, който иска.  

За съжаление обаче наблюдаваме  2 страници шум и борба с вятърни мелници, като дори все още изпускаш информация от началния пост! 

Мисля, че темата отдавна се изчерпа/разви в грешна посока. 

  • Нагоре 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...