Jump to content

rabbeat

Фен
  • Мнения

    207
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от rabbeat


  1. Да не те отчайвам, но фейслифт на бензин по автокъщите е доста трудно да се намери. Иначе нормалната му цена при добро състояние трябва да е 10-11К. Повечето автомобили пристигат тук на 170-190К пробег и автокъщите им свалят поне 30К, но ако е доста запазена на вид ще ѝ свалят сигурно и 60К от показанието. Също така всичко дето пристига тук е със забележки по външен вид (брони, ламарини), но тук го привеждат във вид за продан.

    Може би най-благоприятния вариант е да случиш кола с удряна/правена броня. При правена ламарина - след време тръгва ръжда, а при кола без удар - двигателя е пръснат от каране и автоджамбазина е врътнал поне 100К надолу.


  2. преди 49 минути, Terje написа:

    Форда колко метра мина така

    30-тима метра до разчистеното... Не знам колко още можеше да мине така, но изглеждаше като да няма никакъв проблем - нито буксуване, нито лашкане встрани. Все едно мина снегорин и ми спести чистенето на въпросната отсечка 😁 Аз лично не бих се и пробвал да вляза в такава дълбочина сняг, въпреки че редовно експериментирам с CR-V-то във всякакви зимни условия.

     

    П.С. Когато не слепва, заради ниските градуси плътността ѝ е много ниска и не се събира под колата, а се разпилява отдолу и наоколо. Реално тия 50см след слягане стават 10-тина по-плътен и тежък сняг.


  3. На 8.10.2021 г. at 10:30, dindin написа:

    Иначе аз имах ей такъв ELM и се вързвах без проблем с CRV-то.

     

    Потвърдено! С такъв ELM372 (v1.5, BT) и протокол ISO 9141-2 се закачам без проблем за ECU-то. Явно както казва колегата @dindin моят син китайски четец, е менте на ментето - бъгав v2.1 с променен вершън стринг на v1.5.

    • Благодаря 1

  4. Преди 18 часа, Terje написа:

    Аз искам да видя кое нормално МПС (тези, предназначени за лично ползване), та дори и тези 4х4 ще вървят в 30-40 см пудра. В този случай не е проблемът с пълни грайфери, а снега подпира колата отдолу и гумите увисват, т.е. няма натиск върху настилката, от там и сцепление.

     

    Пудрата (прясно паднала), при отрицателни градуси не се слепва, и за да те подпре отдолу трябва доста повече. По-миналата зима видях как Форд Фокус комби върви в над половин метър. Снега достигаше до дръжките на вратите, а предницата си беше отдолу, но вървеше по равно без проблем.

    Между сняг и сняг разлика от земята до небето. Много зависи от моментната температура и кога е навалял... При температури около нулата и нагоре много бързо се превръща в лепкав, тежък сняг и вече не е пудра.

     

     


  5. Аз си мислех, че само Civic 6 и CR-V 1, го имат тоя проблем с ръкохватките, но като гледам и Civic 8 го е наследил... Чукне ли 15 годинки колата и ръкохватките стават като вафли. Ако се подлага палец при отваряне, риска да се счупи е по-малък, обаче ходи го обяснявай това на всеки, който отваря вратата...

    Сменял съм над 5 пъти ръкохватки на моя Сивик, с второупотребни обаче, щото си представям Бултрако колко биха поискали за такова нещо. Слагал съм даже здрава и допълнително съм подсилвал около втулките с двукомпонентно лепило. Тази пластмаса става особено чуплива и при отрицателни градуси.

    След поредното счупване дори залепих и цялата ръкохватка по ръба където ляга на ламарината със силикон (прозрачен за аквариуми - CS23).

    А най-отвратителното нещо при разглобяване на вратата е лепилото на този найлон. След поредното разглобяване откачих, разкарах стария и от двете предни врати, изрязах нов от обикновен PE и го залепих с топъл силикон. Преди това старото вечно лепкаво лепило едвам го изчистих с чистител (ацетон) за пистолети за PU пяна, от ламарината... Ако някой ще го прави, да не прекалява с търкането на едно място, че почва да пада и боята.

     

    Този в клипа добре го изряза, но по този начин си маха звукоизолацията от вратите... После ще има "Вратата ми дрънчи, стърже и чегърта като на жигули".


  6. 10 години карах англичанка Fastback (MA8), а зимно време съм редовно по пистите, като обикновено не дочаквам да почистят и опесачат пътя до лифта. Досега не съм закъсвал, нито съм използвал някога вериги.

    Понякога (рядко) обаче се получават доста екстремни условия, при които и 4х4 автомобил може да не успее да изкачи наклон. Ето два примера:

    - отрицателни температури и дъжд

    - прясно паднала пудра над 30-40см и температура под -5 градуса

    В първия случай се получава ледена пързалка, а във втория - грайфера на гумата се пълни със сняг, който веднага замръзва и гумата става гладка.


  7. На 6.09.2021 г. at 15:46, Искрен написа:

    Санта фе 2008г на реални 120 000 км обслужена с 2 чифта гуми за 10 000 лв.

    Дори е скъпо за тази корейска еднодневка... За да го поддържаш това след 10-тата година ти е нужен стругар.


  8. На 26.09.2018 г. at 21:11, dalgia15 написа:

    С тях ще стои много грозно и губи стабилност,ширината на джантите трябва да е 6.5 инча.

    Значи префейса е нестабилен и грозен, понеже е с джанти 6 инча? Интересна логика...

     

    Принципно го проклинам този размер 205/65/16 - на пазара има предимно бусови гуми с него...

    • Харесвам 1

  9. На 8.10.2021 г. at 11:04, dindin написа:

    но трябва да се тества и на друга кола

    Тествах го и на Subaru Legacy, и резултата е същия. Сега взех на заем от тези черните да пробвам и ако проработи ще си купя от тях.

    Благодаря на отзовалите се!


  10. Здравейте колеги,

    Да споделя и моя опит от смяната на фабричното CD с двоен ДИН мултимедиа...

    1. Избор

    Определено китайските мултимедии с андроид изкушават, но след мнения на хора закупили подобни с характеристики (ядра, рам, ром) над средния клас се отказах. Отделно, не ме влече идеята да прокарвам кабели из купето, а не намерих такава, на която предния панел да има USB и SD card. Мога да изброя още причини за отказа ми от андроидите, но са субективни и не искам да ги налагам на никой.

    2. Цена

    Предвид усложнената процедура на доставка от Китай - ддс, мито, такси и бюрократични глупости. Поръчката от Китай на мултимедия (200-300лв) не ми се видя никаква далавера, затова реших да заложа на нещо, което го има на нашия пазар.

    3. Устройства у нас

    Марковите плейъри и мултимедии, незнайно защо не предлагат устройства четящи Micro SD Card, което е голяма грешка според мен. Това е най-удобния, бърз, малък и евтин носител на информация.

    4. Устройството

    В крайна сметка се спрях на един AKAI предлаган от няколко търговеца у нас и внасян от Румъния. Марката от много години насам е китайска, но какво общо имат с румънците, нямам идея. Беше малко притеснителен факта, че въпросното устройство се предлага само в бившия соц лагер и нямаше никакви ревюта в нета, но реших да рискувам, тъй като поне покриваше изискванията ми напълно, че и отгоре...

    5. Монтаж

    В комплекта има декоративна рамка, шейна и ISO букса. Страничните отвори на устройството пасват, що годе прилично на фабричните конзоли, само дето се наложи да отстраня фиксиращите пъпки на конзолите на шмиргел. Рамката, сещате се няма как да пасне на нашия отвор - наложи се препилване на долната страна и задната страна на двата горни ъгъла. Без нея имаше дразнещи фуги, през които се виждаше карантия...

     

    Прикчавам снимка на изпълнението.

     

    photo_2021-10-10_16-17-44.jpg

     

    Ако някой го интересуват подробности за устройството, да пише и ще дам още инфо.

     

    • Харесвам 1
    • Нагоре 1

  11. На 10.08.2021 г. at 14:36, ДианаБ написа:

    Сега се колебая между Honda Civic 1.6,1996 г,113 к.с,бензин- газ или Honda Civic 2.0 i TD(MB7),1997г,86к.с,дизел.

     

    И двете са доста стари, дай повече инфо (пробег примерно), за да измъдрим в коя би имало повече живот. На тия години пластмасовите елементи се чупят и разпадат лесно (ръкохватките на вратите са си консуматив), но ако е съхранявана в гараж може и да изглежда като нова...


  12. На 3.10.2021 г. at 21:10, CARPERA написа:

    казвам им ако я пренатегне той ще плаща пътна помощ

    Лошото е, че го разбираш след 6 месеца, при следващата смяна, когато не можеш да отвъртиш гайката и шпилката превърти....

     

    Понеже темата започна за дискове и накладки, да споделя моя опит и впечатления. Пълно облужване на предни спирачни апарати, оригинални дискове и накладки TRW. Година по-късно и навъртяни 10-тина хиляди километра спирачките са перфектни, бързо и плавно спиране, равномерно и едва забележимо износване на диска.

    • Харесвам 2

  13. Дори нямам навик да гледам нивото... Колкото пъти съм го правил все си е било колкото съм сипал. В сервизите ме бъзикат, че съм единствения, на който не му гори масло. Рядко карам над 4к оборота обаче... Магистрално - най-много 1000км годишно. Навъртам иначе 8-10к (между годишните смени), но предимно на къси разстояния и градско. На 190к (гуроблянски) километра е колата, и с 0W20 мотора мърка.

    • Харесвам 1

  14. преди 6 минути, dindin написа:

    WiFi или Bluetooth е четецът?

    Четецът е от сините китайчета с Bluetooth. При включване в буксата светва червен диод, а когато тества протоколите освен червеното, има премигване на зелен и жълт. За момента нямам възможност да го тествам на друг автомобил, но предполагам, че работи, предвид светлинната му индикация.


  15. преди 11 минути, AzSum написа:

    БТ са я обслужвали с 5W40

    Явно оттам е тръгнала тази мантра...

    Те ако в Бултрако наливат оригинално или препоръчаното от производителя масло трябва да ти взимат по 500-600лв за смяна, като знам спекулантските им надценки.


  16. Здравейте,

    След смяна на датчика за налягане на маслото с оригинален, чек лампата започна периодично да свети. Общо взето един ден свети, следващите два - не. Маслото също е сменено, а нивото е точно на средата между минимум и максимума. Трябва ли да ме притеснява въпросното светене на чека?

     

    Купих един ELM327 v1.5  за да проверя каква грешка записва, но нито Torgue, нито OBD Car Doctor могат да се свържат с ECU-то, дори и при ръчно зададен протокол - ISO 9141-2. Някакви идеи?


  17. Преди 9 часа, Bon написа:

    Малко информация от интернет

    Без име.jpg

    И какво точно ни показва таблицата? ... че можеш да караш с всичко дето намериш по магазините... Реално можеш да му сипеш и Калиакра, ама колко ще ти живее двигателя е друг въпрос. 10W40 е любимото на всички собственици на сервизи (включително и официалните), защото е най-евтино - 3 пъти по-малко от приличните масла.

    Ако искаш да си поддържаш двигателя по възможно най-добрия начин ще сложиш 0W20 за 20-25лв на литър... Ако ти е все тая - наливай каквото ти е по джоба или те съветват по сервизите.

    За избора на масло по-същественото са API и ILSAC сертификатите, а вискозитета се подбира най-вече спрямо климата в съответния район. В Русия масово се кара с 0W20 масла, заради ниските градуси. На екватора може би и 15W40 ще върши добра работа...

    • Харесвам 3
×
×
  • Създай нов...