Jump to content

ЧОЧО

Фен
  • Мнения

    283
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от ЧОЧО


  1. -- По 2 бр. външни и вътрешни маншони за полуоските к-т с грес и скоби.

    -- Лагер за дясна полуоска.

    -- Маншончета за 2 бр. задни спир. апарати

    -- 2 бр. втулки предна стаб. щанга

    -- 2 бр. яб. болта за горните носачи (555) 

    -- 2л. масло скоростна кутия (ръчна)

    -- Спирачна течност

     

    Частите са нови!!! Цени "коледни :) за всичко - 30%. По единично на 50% 

    Тел: 0897973491- Григор

    IMG-9789.jpg

    IMG-9795.jpg

    IMG-9798.jpg


  2. Преди 7 часа, ivailopp написа:

    При p0401 не е ли

    Колега грешката се появява след Затапването на EGR !!!

     

    На 4/1/2018 at 13:16, chovek69 написа:

    Чочо пробвал ли си да чистиш EGR клапана. Според това, което четох, той работи (отваря се) само при слабо до средно натоварване, но не и при празен ход. Да не е така че да са ни леко запекли клапаните отворени и да вкарват постоянно газове ?

    Изчистих и проверих, клапана затваря без пропуски.

    Затапването съм го направил така, че да не пречи на движението на клапана /EGR-а/ , но уви :rolleyes: немож го излъга японеца лесно ;) 

     


  3. На 2/15/2018 at 16:42, qnkomu написа:

    Публикувам един документ, който нагледно обяснява проблемите при впръскване на LPG в течна фаза:

    https://www.degruyter.com/downloadpdf/j/mecdc.2016.14.issue-1/mecdc-2016-0004/mecdc-2016-0004.pdf

     

    Основният проблем е обледяването във всмукателни колектор и натрупване на замръзнала газ + водни пари, и в последствие труден старт.

    Колега, описания проблем си има лесно решение и то е описано в книжката за ползване .........цитирам по спомени.... при по-голяма надморска височина, за да се улесни паленето натиснете педала на газта докрай , завъртете ключа и при първите симтоми за запалване пуснете газта :).


  4. При мен колега се оказа от бендикса. След като навъртях 100к започна да се чува същия шум... и така до 250к /пред коледно миналата седмица/. 

    Шума се засили осезателно и бендикса започна до превърта. Бях купил съединител вече та стартер и съединител накуп.

    Смених бендикса 75лв. + втулки и работа  - 130лв. /Четките бяха като нови/. Шум никакъв, даже и при по-дълго въртене.

    И аз преди това мислех, че проблема е друг, но при мен се оказа бендикса.


  5. На топъл е ясно как влияе:)

    На студен утре ще проверя... но не съм сигурен, че резултата ще е меродавен защото при при "отлепването" на маркуча от щуцера на клапана :huh: щуцера се оказа пластмасов и :o каза прас. 

    Наздраве Markony :drunk:  като стигнеш безаварийно :) до служебния лаптоп след празниците .... пиши


  6. Преди 9 часа, Markony написа:

    Това устройство позволява засмукването на въздух през  бензиновата дюза.Има два малки отвора в предния край на дюзата.Помага за разпрашаването и завихрянето на бензновата фуния.Работи над 35 градуса.Управлява се като обикновен термостат.

    Markony  и аз не мога да схвана?

    Над 35 гр. значи и при загрял мотор??!!  Защото точно тогава ми направи проблем, както съм описал в пост 1, след като започва да загрява двигателя / 40-50 гр./ вместо да свали оборотите започна да ги вдига !!! ???

     

    PS: Оборотите преди.. и след...  са 620 без фарове и 720 с вкл. фарове.


  7. На топъл двигател. 

    днес сутринта се загледах че при първото палене вдигна 1250 оборота... не ми беше направило впечатление, защото досега вдигаше 1450-1500 об. и много бързо в рамките на минута падаха на 1200-1250 об. Ако този термоклапан работи само тогава ??? то едвали ще имам проблем

     


  8. Трети ден карам така и никаква разлика не усещам - студен, топъл двигател, динамика ....

    Мислех си, дали не отваря при моторна спирачка?? и затова не усещам проблем , но пък тогава отпада идеята, че е термо-чувствителен клапан, което и аз първо си помислих !?!


  9. Здравейте, № 12

    36281-RTA-003 VALVE COMP., AIR ASSIST

      се прецака и почна да пропуска въздух  /байпасира дроселовата клапа/ ....... та празния ми ход скокна на 1500об и повече. Затапих маркуча при скоба № 20 и сега всичко е ОК!

    Някой наясно ли е кога и какво кара този "въздушен асистент" да работи.

     

     04d2dfc22d3e96077b852c5a41497a25-1056x527.gif


  10. Проблема зареди, който затапих EGR-а мога да го реша с настройка на инжекторите, но това повлиява на храненето след 4500 оборота - тръгва леко към бедно.

    Според мен !?! :hmmm:  поради различната скорост на горене на газта и бензина, само при продължителна работа на място и в задръстване когато според мен EGR-а работи най често вкарва не съвсем доизгорели газове и се получава преобогатяване , тримовете скокват на минус, EGR-а пак вкарва ..... и така до светване на чек богато.

    Днес оставих двигателя да работи 1 час на място и дългите тримове стигнаха до минус 5,5% и при последвалото 45 минутно задръстване за 8 км. се вдигнаха на минус 4,5%. Преди да затапя ERA-а при тези условия съм пред светване на чек богато .... като това зависи и на какво качество  газ съм попаднал  :yes:


  11. Vancho Не съм с газова уредба, а с течна ... и очевидно всичко си дойде на място - спора е излишен. 

    Независимо в газово или в течно състояние се подава газта, то това е Алтернативно Екологично гориво и най малко се нуждае от EGR. До колкото знам доста колеги с Газов Инжекцион се оплакват от нестабилен празен ход  :yes: .... Markony написа - "На доста коли съм го направил,но през софтуера на Романото"   !!!

     

    Основното ми питане е за 2.0 мотор 155к. някой препрограмирал ли е компа, за 2.4 мотора знам , че може и се рефлашва сполучливо.


  12. Защото от почти 4 год. като захладнее и климатика почти не работи (не товари двигателя) дългите тримове скокват над минус 15% и пали чек богато особенно когато работи по дълго време на място и в задръстване. Това разбира се е когато е на газ.

    Та... като затапих ЕГР-а всичко с тримовете си дойде на мястото и даже изчезна еднократното заиграване на оборотите на празен ход


  13. Нямам втори софтуер Markony - “течна фаза”. Устройствата за триене на гршки след 2006 - Да са само при контакт, което предполага пак да си карам на светещ чек, няма да виждам други евентуални грешки и ще ми занулява “тримовете” всеки път. Мам..му една ламаринка и за няма 15 мин. каране чек. При дизелите могат да се справят с компа, а при бензиновите защо не става ...

×
×
  • Създай нов...