Jump to content

tenata_73

Фен
  • Мнения

    39
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от tenata_73

  1. Виждам, че си от Пловдив, а там са едни от най-добрите. Върви много добре, няма пушек. Ако си автомат - нямаш никакви грижи. Е, все пак зависи и в какво състояние ти е колата.
  2. Не пуши при качествен ремап. Пък и ДПФ-а е поемал всичко и след това катализатора е като нов. Преди 2 – 3 години направих същата процедура като теб. Диностенда отчете 190 к.с. Върви много добре и не пуши изобщо. Преди десетина дни минах ГТП. Четири пъти я форсираха и четирите пъти показа 0000 димност. Обаче дойде време да мина на по-нова. Надявам се да е толкова вярна и на следващия собственик, който ше я купи.
  3. Най-вероятно DPF филтъра е преминал ресурса си. Колата е влезнала в авариен режим. Сигурно това имаш предвид под "скопена". Гледам, че и удивителната е светнала, значи с регенерация едва ли ще стане. Подмяната с нов ще те удари здраво финансово. Има сервизи, които свалят DPF филтъра и го почистват, но пак няма гаранция, че след 2 месеца няма да стане пак така. Другият вариант е физическо и софтуерно премахване. Решението е лично. Колкото до ремап, препоръчвам само софтуерно, за да ти е здрава колата. Ще стане около 190 к.с. и ще върви доста добре.
  4. Започни от най-лесното, първо провери гумите.
  5. Наближава някаква подръжка. Вероятно не си нулирал при смяната на маслото. Аз карам с 5W-30 на Bardahl. Моята е дизел, ако има значение и съм много доволен от Бардала. При мен нулирането го правят в Бардал Пловдив. Нямам грижи. При новото масло щеката е на макс, а когато го сменям след 10000 км, щеката е по средата. Незнам колко е това, но факта, че не доливам ме устройва.
  6. И на мен ми са е случвало подобно нещо 2 – 3 пъти. Аз си мислех, че е от автомата нещо. Най–интересното е, че колата си набира през цялото време. Ако не бях погледнал оборотите нямаше да разбера.
  7. Най-вероятно ще ти се стори малко мудна. Пробвах три такива преди да взема моята. Не останах доволен от динамиката. Никога не бях карал дизел и не исках. Реших да търся 2.4 бензин, но попаднах на една красавица 2.2 дизел. Качих се и... я купих. Само автомати съм пробвал. Ти не искаш дизел. Моят съвет е да потърсиш 2.4 бензин. Най-добре пробвай и ще решиш. Успех!
  8. От 25 години карам бензинки с ръчни скорости. Бях върл противник на автоматичните скорости и дизела. Признавам си, не бях карал такива. Първо покарах малко автомат и реших, че вече само такива ще карам. После пробвах дизел, ами друго е. Сега карам Акорд 8, дизел, автомат. Ремапнах я. Кога какво включва незнам, но съм много доволен.
  9. Явно съм изостанал. При мен положението е: - Око да види, ръка да пипне! Не бих купил по друг начин кола. И аз карам швейцарка, но закупена от България. Разчитах единствено на тест драйв от мен. Изобщо не съм я проверявал.
  10. Може и 215/60/16. Аз съм с такива в момент. С такъв размер е и купих.
  11. BARDAHL XTC 5-30 C3-12 доволен съм.
  12. Добре си се насочил. Определено осмицата изглежда доста по-добре от седмицата. Карам 2.2 дизел 150 к.с. автомат. Да, парното и на мен не ми харесва много. Автомата се ремапва без проблем. Аз го направих като махнах и ДПФ-а. Няма никакъв пушек. Диностенда закова на 190 коня и 420 нютон метра. Върви доста прилично и автомата се държи супер.
  13. Много доволен от Madness Пловдив. Премахване на DPF плюс ремап. Диностенда закова на 189 к.с. и 420 N-m. Няма грам пушек. Разхода не го усещам, явно е минимална разлика.
  14. Да, ДПФ -а ти е запушен. Минах по този път. Ако случайно си намокрил нещо, би трябвало да изсъхне, но не вярвам да е от това. Все пак изчакай. Ако се окаже филтъра, ще трябва да решиш дали машинно почистване или премахване. При мен когато светна и удивителната колата мина на авариен режим. Премахнах го, но това решение е индивидуално за всеки.
  15. Цвета на маслото не е добре. Прекалено тъмно е. Трябва да розовее, както са описали по-горе. Количеството при мен винаги е било на макс, че и малко отгоре. Не е проблем. Аз лично не препоръчвам машинната смяна. На предният ми автомобил след машинната смяна стана проблем. Бях минал едва 3 - 4 хиляди километра и 3-та скорост взе да изключва при повече товар. Докато се прибера и спря тотално да включва. Може и да е съвпадение, но преди смяната на маслото, скоростите включваха перфектно, а след смяната малко по-твърдо. Сега на 8-мицата не пипам. Само гледам от време на време цвета и количеството. Засега е перфектно, но ако промени цвета ще направя 2 -3 опреснявания. Мнението ми е лично. Всеки сам да преценя.
  16. Да, при него има пушек. И леко тресене в началото. При мен е нормално и няма пушек.
  17. Това при студен старт ли? Автомат или ръчка си?
  18. За съжаление не открих нищо за оборотите тук. Колеги с 8-мици, какви са ви оборотите сутрин на студен двигател?
  19. Здравейте. Колата е Акорд 8, 2.2, 150к.с. дизел,автомат. Сутрин на студено като я запаля, държи около 900 оборота за около макс минута. После падат на 850 и така си остават. Мислих си, че така е нормално. Вчера познат си купи си купи същата, но ръчка. Като я запали оборотите бяха около 1200 и след малко паднаха на 900. Сега се чудим на кой колата поддържа правилни обороти на студено? Как е при вас колеги? Какви са ви оборотите на студен двигател?
  20. Добре ме разсмя. В момента мога да си продам дизелчето по-скъпо от колкото го купих. Получих няколко добри предложения. Естествено няма да го направя защото не съм се накефил още. Бях върл противник на дизела докато не се качих на такава. Карах няколко бензинки,/същия модел/ ами ... мудна работа, но не искам да разводнявам темата. Интересно ми е от къде ти черпиш информация?
  21. За първи път чувам, че има ъпдейт на автомат. Чак срам ме хвана. Някой може ли да обясни по-подробно това. Необходимо ли е? Моята е 2.2 IDTEC 150 коня. След чипосване вече е 188, но за автомата не знаех.
  22. Колега, тази мултимедия показва ли данните на климатроника?
×
×
  • Създай нов...