Jump to content

martito

Фен
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by martito

 1. Колега, тази мултимедия показва ли данните на климатроника?
 2. Относно смяната с машина. Преди Хондата имах Мазда 6 бензин автомат. Автомата включваше чудесно. Нямах никакви грижи. Защо обаче реших да сменям маслото не знам? Явно защото не знаех на колко километра е. Смених цялостно маслото с машина. След като взех колата, автомата включваше една идея по-твърдо. Казах в сервиза, но ми казаха, че така ми се струва и всичко е точно. След има няма 3 месеца изключи от скорост по време на движение и се започнаха ремонти и мъки. Може и да е съвпадение ... не знам. Сега на Хондата нямам намерение да го сменям. Наблюдавам от време навреме нивото и цвета. Ако нещо се промени тогава ще го мисля. Ако започне да променя цвета ще го опресня и няма да рискувам с машина.
 3. За моите премеждия с ДПФ-а съм писал и няма да се повтарям. Крива работа, особено като влезне в авариен режим. И ако си в чужбина става сложно. Интересно ми е защо не са ти писали Евро 5? Как така нямат Заповед? Ако колата си идва с документи за Евро 5 стандарт, не би трябвало да има проблем. Моята е писаха Евро 5 в талона. Само, че е 2009 г. ако това има значение.
 4. Сагата приключи. За съжаление ДПФ-а нямаше как да бъде спасен. Пробвахме регенерация, но колата влезна в авариен режим и така си остана. Не искахме да прекаляваме за да не направим по-голяма беля. Новите ДПФ-и не са за пипане. Попитах за машинно почистване и ми поискаха 300 лв., а и няма гаранция, че след 2-3 месеца няма да стане същото. Затова използвах момента и чип тунинг плюс премахване на ДПФ. И така добавих 38 кончета. Засега всичко е точно. Днес цял ден съм с колата. Пробвах е в града и извън него. А, смених и маслото както ме посъветвахте. Сега съм с Bardahl-XTS 5W30, Спецификации: ACEA A1/B1-12 A5/B5-12 API SL/CF Между другото преди колата на студено в началото имаше дрезгав звук и после се оправяше. Сега няма такова нещо. Някак по тиха е. Някой ако се интересува от повече подробности може да пише на лични.
 5. Благодаря на всички. Ще използвам момента и ще си сменя и маслото. След няколко дни като приключи всичко ще пиша какво е станало.
 6. Марката е Тотал, а спецификацията е провериха в сервиза. Беше нещо АСЕА С2. Дано не съм написал някоя глупост. В колата ми го пише, но сега съм с патерици и ограничавам движенията. Утре сутрин първо ще видя нивото и спецификацията.
 7. Маслото е 5w30. Утре сутрин ще проверя маслото.
 8. Колата е на 250 000 км. Смятам да и се по радвам още 4 - 5 години. Утре ще поразпитам в няколко сервиза. Не знам дали не е опасно да я по карам 2 - 3 дни така.
 9. Явно градското каране в последно време е помогнало за запушване на ДПФ-а. Сега дилемата е: Машинно почистване или премахване. Или направо комбинирано - чип тунинг плюс премахване. Мога ли да карам ден два колата така?
 10. Последните две седмици я карах основно в града на къси разстояния.
 11. Току що колега ми каза, че най-вероятно е DPF филтъра за твърди частици и автоматичната му процедура за изчистването му. За пръв път чувам, че има такава процедура. Не знам да я покарам така или утре да търся сервиз.
 12. Светна тази лампа. Както си карах и светна. Колата е имам от скоро. Търсих в нета, но не намирам такъв символ. Колата е Акорд 8 2.2 idtec
 13. Здравейте отново. След няколко годишно отсъствие вече отново с Хонда. От два дни съм с Акорд 2.2 , 150 кс дизел. Колеги, как да си свържа телефона чрез блутут с колата? Нещо не се откриват. Не ми се отварят клиповете. Явно в работата интернета е ограничен. Ще ги проверя в нас.
×
×
 • Create New...