Jump to content

Yakub

Фен
  • Мнения

    42
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Yakub

  1. А какви проблеми може да се срещнат след няколко месеци или години?
  2. Карам Акорд 2004 с 2.2 i-CDTI двигателя и си мислех след време да направя някакъв тунинг, че 140 нещо не ми стигат :p. Потърсих и намерих теми относно това от 2009. Мисля, че информацията от 11 години става малко остаряло и създавам тази тема, не само за мен а и за други, които имат същите въпроси. Ако исках да увелича мощността и икономията на двигателя от къде препоръчвате да почна? Дали е по-добре да се прави тунинг на главния компютър (ECU) или да се сложи чип? За тези варианти колко мога да очаквам да плащам и къде мога да се направят тези модификации?
  3. Може ли да посочиш къде мога да намеря тия хора? И ако си сложа андроид няма ли малкият дисплей горе спира да работи?
  4. Дали има някой сервиз, който може да го почисти? Струва ми се, че напълно ще го нацапам, понеже не съм правил такова нещо.
  5. Може ли да пратиш линк към този конкретен почистващ комплект и темата относно разглобяването на навигацията? Потърсих, но не намерих упътвания.
  6. Здравейте пак колеги, откакто си купих колата съм имал проблеми с навигацията. Първо, че нямаше диск като го купих. Купих си за 30лв APN2 DVD, което си е правилно за тази генерация и префейса. Като го сложих, изписа ми грешка, че не може да го чете. Помислих си, че лещите са мръсни. Взех си почистващ диск и го сложих вътре и след близо 10 часа чистене вътре го изкарах и опитах пак същият диск, но пак дава грешка. Тъй като бях несигурнен във версията на софтуера на диска, който бях купил, реших да си направя сам един. Свалих си .iso файл с версия 2.06 и правилно го записах на диска, но пак дава грешка като си го сложа. Дискът който използвах е Verbatim DVD+R DL, който е най-добрият избор за тази цел. Вече нямам други идеи освен да сменя навигацията с нещо от моргата или просто да го пратя на ремонт към Alpin electronics, ама няма да е евтино. Трикът с натискането на MAP MENU и назад заедно също не прави нищо. Чудех се дали ако извадя батерията от колата, ще мога някак си да рестартирам системата, ако случайно си е някак бъгнато. Благодаря предварително.
  7. Колеги историята става по-интересна. Потопих една кърпичка в резервоара на антифриза и излиза като вода! Това изобщо антифриз ли е? Cartechnic прави жълт антифриз но не знам дали е точно такъв. Дори на капачката прилича на вода. Мисля, че причината за зеленото е зеления гръб на телефона ми, но дори и с фенерче изглежда леко зелено.
  8. Ами всяка марка антифриз си ползват различни добавки и технологии. Някои са съвместими, но не всички. Просто искам всичко на колата да е както трябва
  9. Да го сменя ли? Ще прави ли проблеми тази зелена течност?
  10. Колеги имам проблем. Менюто на навигацията не ми излиза. Няма значение дали двигателят работи ли или не. Задържам MAP MENU и стрелката за назад, но нищо не става. Възможно ли е менюто да е заключен? VID_20200910_163631.mp4
  11. Здравейте колеги! Бях докарал колата на ремонт и са ми сменили антифриза и забелязах, че е зелен. Това нормално ли е или трябва да е някаквъв друг цвят?
  12. Да и аз съм чувал, че постоянното каране при 1500 оборота се развалял демпфера на маховика. Нещо свързано с по-грубата работа на двигателя. Жалко, защото при по-високи обороти гори повече 😛
  13. На моя BMW 318d 2006 възможно е да се отключи едно скрито меню с помощта на копчето за нулиране на километрите, където може да се видят различни параметри на двигателя и други части на колата, като оставащо количество гориво. Такова нещо съществува ли при тази генерация Хонда Акорд?
  14. Предполагам горе долу 5 години, но зависи колко ще я обичам ;). Не мисля, че ще правя повече от 250км на седмица.
  15. Ами скоро не мисля да го продавам, така че си мисля за бъдещето 😛
  16. Ами както маслото, рано или късно и тези компоненти трябва да се смянят . И точно както срокът между смяната на маслото зависи от как се кара колата, смяната на маховика и съединителя зависи как се използват.
  17. Здравейте колеги! Сложил съм чисто нов маховик на моя Хонда Акорд 2.2 İ-CDTI и както съм разбрал, тези двигатели имат навика да сдъвкват маховика и съединителя от време на време и се чудех как може да се удължи експлоатационния срок на тези два компонента? Както знаете смяната на тия части може да излезе солено. Благодаря предварително
  18. Днеска имах възможността да покарам колата за малко и от първо впечатление двигателя работи отлично и много гладко. Ала сега ремонтчиите викат, че дюзите са пръскали с неадекватно налягане и препоръчаха да отида в Камено да ми ги отпушат. Дай боже да не се наланожи смяна на дюза. Впрочем някой знае ли колко струва отпушване на дюзи в сервиза в Камено? Май се казват "Хари-2" ЕООД. Ще пиша пак след тази профилактика дали има подобрение.
  19. Мога ли да питам за какво са всички тия ремонти? Да не би да сменяш един маховик на година
  20. Супер сте, благодаря. Следващият път аз ще го договарям ремонтите :P. Щели да дават гаранция на ремонта. Ще напиша за резултатите, щом получа колата.
  21. @JapCar -Старият ми двигател тракаше, диагнозата беше, че 4то бутало беше за боклука и е съсипал и блока. Казаха, че ремонт е възможно, но гаранция нямало, че ще издържи дълго. Тъй че нов двигател прозвуча по-уместно. -Сервизът намери двигателя и уговорката беше направен от сестра ми и тя ми предаде само сметката. Не му знам фините детайли на уговорката, но явно имат интерес да върви дълго време, щом за смяна са толкоз много части. -Сметката си е проекто, за да видят дали сме съгласни. -Доколкото знам това си е оферта само за нас, а не за други да го купуват.
  22. Казаха ми, че съединителят бил скоро сменен и е било в добро състояние. Благодаря ви за всичките мнения. Приятелите ми наистина се шокираха на сметката ама
×
×
  • Създай нов...