Jump to content

Dimitar75

Фен
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Dimitar75

  1. Като сменях дисковете бях си приготвил литиева грес за да смажа водачите, но видях че са в много добро състояние, движеха се много добре, маншончетата бяха еластични и плътни. Реших изобщо да не ги разбутвам. Спирачната течност не съм я сменял, но се съмнявал да е от нея. Може би има моменти в които би кипнала, но при тежки натоварвания, които не са при мен. Ще намеря време да огледам спирачните апарати, а ако е нищо по ходовата част не е за мен, ще търся сервиз.
  2. Благодаря за изчерпателния отговор, моята също няма задни говорители.
  3. Здравейте, отвреме на време карам джаза на жена си и сега забелязах, че тропа отпред при натискане на спирачка, като при крив диск. Съмнява ме да е диска, сменени са наскоро, а и не го прави всеки път и не бие волана. Можете ли да ме насочите към вероятната причина?
  4. Не е проблема в релето. На машина се установи, че няма грам фреон и системата не издържа теста на вакуум. Въпреки това запълниха системата с фреон и оцветител да се търси пропуска. Климатика си работи перфектно, но за жалост не се намери къде е теча, дори и в конденза от вътрешния радиатор нямаше оцветяване. пуснаха ме да карам с включен климатик и утре ще ходя пак да се огледа, та дано се забележи нещо. Ако някой има идеи да сподели. Закучена работа, не ми се почва с подмени на радиатори без да съм сигурен, че някой е спукан.
  5. Здравейте, преди 2 месеца смениха радиатора на охладителната система на двигателя. Понеже колата я кара жена ми, чак сега установявам, че климатика не работи. Минало е доста време за да търся рекламации, а и не мога да съм сигурен дали изобщо има нещо общо с радиатора за двигателя. Та моля за някакви насоки, може ли да е някакъв датчик. Принудително подадох плюс към компресора и установих че електромагнита работи, но до там. Нито хлади, нито се включва вентилатора на радиатора на климатика. Колата е Хонда джаз 1.3, 2003 г.
  6. Капачката съм я отварял преди като е студена виждаше се флуида. Днес беше загряла и не я отворих, но леко врътнах да видя какво ще излезе, въздух или антивриз, веднага шурна антифриза. Колата няма газ. Но явно ще трябва да я гледам обстойно та дано намеря къде капе. Ако капе на студено ще ми е по лесно. Но съм я държал по няколко дни без каране и не съм виждал локви под нея. Дано не е в купето, но нямам индикации за това.
  7. От юни 2019 я имам и аз освен масло и филтри друго не съм пипал. Има ли знаяение антифриза с който доливам. Сега купих от бензиностанция на Приста мисля син на цвят.
  8. Колеги, днес реших да проверя нивото на антифриза в разширителния съд и забелязах, че е на дъното. Сещам се че сепрември го бях оставил на средно ниво между минимум и максимум. Сега долях около 300 гр. Нямам никакви забелязващи се течове или изпотяване на стъкла. Двигателя работи перфектно с много добра динамика. Колата е джаз 1,3, 2003 г на около 200 000 км, разход 6,5/100 само градско, щото извън града съм с друга кола. Някакви идеи, имам ли причини за притеснение?
  9. В моят малък град няма специализиран сервиз за Хонда, та как ще знаят допустимите хлабини за регулиране на клапани и излизането им от тях. Въпроса ми е по-скоро реторичен - знам че ще отворят сайтове и ще вземат инфо, но за да съм и аз информиран можете ли да ми посочите на какви стойностти се регулират клапаните на джазката 1,4; 83 к.с, 2003 г, та като отида да съм вещ поне на информаця :)
  10. Какво е drl с фотон? Аз мойто малко със зор го монтирах доде открия към кой кабел да го вържа. Исках да светят дългите, но нещо не улучих, та светят късите на намалени %. Но пък като бутна лостчето напред на дълги светлини, светват дългите на около 40%. Та сега кеф ми дрл на къси, кеф ми на дълги, зависи накъде е останало последно лоста за къси-дълги 😀
  11. Ще използвам темата за да попитам относно реглажа на клапаните. Джаза ми е 1,4, 2003 г. на около 200 000 реални км. Двигателя работи перфектно като часовник е. Не съм регулирал клапани, това сложно ли е, мога ли сам да го направя или си е работа за специалист. При положение че двигателя си е добре налага ли се проверка и реглаж на 40 000 км., както е писал колега по горе? поздрави и весели празници
  12. Колеги, благодаря и на двама ви Павел и Carpera, бяхте ми много полезни. Днес сутринта беше дъждовен ден и реших да се позанимая с тая чистачка. Като я спрях по средата с изключване на контактния ключ забелязах че перото е само на половина обърнато. Малко на сляпо но внимателно започнах да усиквам рамото горе при куката и лека полека намерих позиция в която чистачката чисти без следа. Та мисля, че реших проблема.
  13. Колеги, малко ми е неудобно да задам подобен въпрос, ама много се нервя с моите чистачки на джаза. Работят си добре, на вдигане лявата (срещу шофьора) чисти и забърсва също добре, но на връщане остава мокро петно точно срещу очите ми. Казах си чистачката е за смяна, но като я смених и то с Бош проблема си е същия, че и петното даже е по-голямо. Някой знае ли на какво може да се дължи това и как да се оправи да чисти добре и в двете посоки? И старата и новата чистачки са от типа бабанки и са по точния размер, който е за колата - 20 или 21" май беше.
  14. Монтирах си на хондата абсолютно същото устройство май на Елимекс, каквото и на опела. работи безупречно. По - ли е по + ли е вече взех да се обърквам - но по скоро е управление по +.
  15. То и самите продавачи на ДРЛ ме объркват - устройството което сложих на опела изрично пише, че не става за японски автомобили, но пак същото си поръчах за хондата и се надяшам да няма проблеми.
  16. Благодаря, може би така ще е, а какви са тия приказки, че японските се управляват по (-). Имам табели че е произведена в Япония, но е внесена от германия, та за европейския пазар може би да ги правят с (+) управление.
  17. Колеги, малко съм объркан относно това какъв по вид на управление DRL модул да поставя на Джаза ми. По това което съм чувал че японките са с управление по минус, аз си купих и такъв модул. Но не ми е много ясно какво значи управление по "-". Почнах да меря с мултимера буксата на фара и аз меря на едната клема постоянен минус, а на другата +12 V при включване на дългите светлини (понеже тях искам да включа към DRL и модула да се изключва при палене на габаритите) Та аз съм объркан, не намирам разлика с ел. схемата на опела си, на който вече му сложих DRL с управление по +.
  18. Предимно за градска кола съм си я взел тая джазка и впечатленията ми са за ниските скорости. За магистрала наистина си е хубаво повече мощност 😎
  19. От месец имам Джаз 1,4 2003 г. на 200 000 км. от Германия ми го докараха. Още не съм повторно допълвал резервоар, но по показанията за среден разход на дисплея е 6,5 л/100 км за около 350 км само градско каране на къси разстояния. На колегата "simeonpor" мога само да опонирам, че изобщо не мога да нарека джаза мъртвец. Колата е много пъргава и динамична дири с климатик. Ако се пресметне специфичната мощност за джаза е 0,085 кс/кг, а за основния ми автомобил Опел Зафира Б - 120 кс. дизел е 0,073 кс/кг. Т.е. на единица маса джаза е по мощен, макар че някой може да поспори в разликите във въртящия момент между бензин и дизел. Признавам не съм състезател и преценките са по моя стил на шофиране.
  20. Аз в крайна сметка си демонтирах радиото по начин показан на клипчета в ютуба (не е трудно, просто трябва да се пипа внимателно) и го пратих на един човек в Пловдив - по обява в OLX. Сега и радиото и СД-то работят перфектно, дано да е за постоянно.
  21. днес разглобих вратата да погледна кабелите и не видях изгнили кабели и корозирали букси. Това което ми напраши впечатление е че като поставях на местото си буксата която отива към огледалото се задействаше централното заключване в посока отключване, както съм описал по-горе с бутона на подгрева. Чудя се как ли се разглабя огледало за да измеря нагревателя, да не би да е изгорял или укасил и това с централното да е просто индикация за проблема.
  22. Имам странен проблем с бутончето за подгрев на огледалата, като го натисна тръгва подгрев само на дясното огледало другото до шофьора не грее, но не това ми е толкова странното, а странното идва като изключа подгрева, с изключване на бутончето се задейства централното заключване в посока отключване на вратите. Някой има ли идея какво може да се случва тука. Колата е Джаз 2003 г.
  23. оказа се изгорял електромагнит на съединителя на компресора, та източване на фреона разглабяне, намерихме бракувам компресор, но със здрав магнит и го подменихме. Сглабяне, пълнене и сега работи добре, дано не се поврежда повече.
  24. Здравейте колеги, моля за компетентно мнение по повод разваления ми климатик. Тия дни си купих Хонда джаз 1,4, 2003 г. внос от германия на 200 х. км. Колата е стегната и върви много добре. Купих я с работещ климатик, който работеше и студеше много добре, но още при първото каране след като я купих климатика изведнъж спря да студи. Ходих да погледнат, казаха че си има фреон и някакво реле гледаха, казаха че е наред и ми бил заминал компресора. Та въпроса ми е ремонтират ли се тия компресори или трябва да се замени. За кола която съм дал 3500 ми се свиди да купя нов компресор. Намират ли се втора употреда работещи и къде да търся. Може ли повредата да е другаде, някоя букса или подобни. Поздрави
×
×
  • Създай нов...