Jump to content

Dimitar75

Фен
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Dimitar75

  • Ранг
    Dimitar75
  • Рожден ден 24.06.1975

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Козлодуй

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Като сменях дисковете бях си приготвил литиева грес за да смажа водачите, но видях че са в много добро състояние, движеха се много добре, маншончетата бяха еластични и плътни. Реших изобщо да не ги разбутвам. Спирачната течност не съм я сменял, но се съмнявал да е от нея. Може би има моменти в които би кипнала, но при тежки натоварвания, които не са при мен. Ще намеря време да огледам спирачните апарати, а ако е нищо по ходовата част не е за мен, ще търся сервиз.
  2. Благодаря за изчерпателния отговор, моята също няма задни говорители.
  3. Здравейте, отвреме на време карам джаза на жена си и сега забелязах, че тропа отпред при натискане на спирачка, като при крив диск. Съмнява ме да е диска, сменени са наскоро, а и не го прави всеки път и не бие волана. Можете ли да ме насочите към вероятната причина?
  4. Не е проблема в релето. На машина се установи, че няма грам фреон и системата не издържа теста на вакуум. Въпреки това запълниха системата с фреон и оцветител да се търси пропуска. Климатика си работи перфектно, но за жалост не се намери къде е теча, дори и в конденза от вътрешния радиатор нямаше оцветяване. пуснаха ме да карам с включен климатик и утре ще ходя пак да се огледа, та дано се забележи нещо. Ако някой има идеи да сподели. Закучена работа, не ми се почва с подмени на радиатори без да съм сигурен, че някой е спукан.
  5. Здравейте, преди 2 месеца смениха радиатора на охладителната система на двигателя. Понеже колата я кара жена ми, чак сега установявам, че климатика не работи. Минало е доста време за да търся рекламации, а и не мога да съм сигурен дали изобщо има нещо общо с радиатора за двигателя. Та моля за някакви насоки, може ли да е някакъв датчик. Принудително подадох плюс към компресора и установих че електромагнита работи, но до там. Нито хлади, нито се включва вентилатора на радиатора на климатика. Колата е Хонда джаз 1.3, 2003 г.
  6. Капачката съм я отварял преди като е студена виждаше се флуида. Днес беше загряла и не я отворих, но леко врътнах да видя какво ще излезе, въздух или антивриз, веднага шурна антифриза. Колата няма газ. Но явно ще трябва да я гледам обстойно та дано намеря къде капе. Ако капе на студено ще ми е по лесно. Но съм я държал по няколко дни без каране и не съм виждал локви под нея. Дано не е в купето, но нямам индикации за това.
  7. От юни 2019 я имам и аз освен масло и филтри друго не съм пипал. Има ли знаяение антифриза с който доливам. Сега купих от бензиностанция на Приста мисля син на цвят.
  8. Колеги, днес реших да проверя нивото на антифриза в разширителния съд и забелязах, че е на дъното. Сещам се че сепрември го бях оставил на средно ниво между минимум и максимум. Сега долях около 300 гр. Нямам никакви забелязващи се течове или изпотяване на стъкла. Двигателя работи перфектно с много добра динамика. Колата е джаз 1,3, 2003 г на около 200 000 км, разход 6,5/100 само градско, щото извън града съм с друга кола. Някакви идеи, имам ли причини за притеснение?
  9. В моят малък град няма специализиран сервиз за Хонда, та как ще знаят допустимите хлабини за регулиране на клапани и излизането им от тях. Въпроса ми е по-скоро реторичен - знам че ще отворят сайтове и ще вземат инфо, но за да съм и аз информиран можете ли да ми посочите на какви стойностти се регулират клапаните на джазката 1,4; 83 к.с, 2003 г, та като отида да съм вещ поне на информаця :)
  10. Какво е drl с фотон? Аз мойто малко със зор го монтирах доде открия към кой кабел да го вържа. Исках да светят дългите, но нещо не улучих, та светят късите на намалени %. Но пък като бутна лостчето напред на дълги светлини, светват дългите на около 40%. Та сега кеф ми дрл на къси, кеф ми на дълги, зависи накъде е останало последно лоста за къси-дълги 😀
  11. Ще използвам темата за да попитам относно реглажа на клапаните. Джаза ми е 1,4, 2003 г. на около 200 000 реални км. Двигателя работи перфектно като часовник е. Не съм регулирал клапани, това сложно ли е, мога ли сам да го направя или си е работа за специалист. При положение че двигателя си е добре налага ли се проверка и реглаж на 40 000 км., както е писал колега по горе? поздрави и весели празници
  12. Колеги, благодаря и на двама ви Павел и Carpera, бяхте ми много полезни. Днес сутринта беше дъждовен ден и реших да се позанимая с тая чистачка. Като я спрях по средата с изключване на контактния ключ забелязах че перото е само на половина обърнато. Малко на сляпо но внимателно започнах да усиквам рамото горе при куката и лека полека намерих позиция в която чистачката чисти без следа. Та мисля, че реших проблема.
  13. Колеги, малко ми е неудобно да задам подобен въпрос, ама много се нервя с моите чистачки на джаза. Работят си добре, на вдигане лявата (срещу шофьора) чисти и забърсва също добре, но на връщане остава мокро петно точно срещу очите ми. Казах си чистачката е за смяна, но като я смених и то с Бош проблема си е същия, че и петното даже е по-голямо. Някой знае ли на какво може да се дължи това и как да се оправи да чисти добре и в двете посоки? И старата и новата чистачки са от типа бабанки и са по точния размер, който е за колата - 20 или 21" май беше.
  14. Монтирах си на хондата абсолютно същото устройство май на Елимекс, каквото и на опела. работи безупречно. По - ли е по + ли е вече взех да се обърквам - но по скоро е управление по +.
×
×
  • Създай нов...