Jump to content

madzhara

Фен
  • Мнения

    61
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Мнения публикувано от madzhara


  1. За цената не съм убеден, че пада. Може би при мен съвпадна и с липсата на автомобили втора ръка последно време, но в момента в мобиле.бг няма нито една MDX 2019. Специално след моята покупка вносителят каза, че имат нов клиент, който търси такава и няма, т.е. теоретично може да се надуе цената, ако някой има желание за бърза печалба.

     

    Моята ми я вкараха от Мост Ауго и мога да споделя 2 неща:

    - Според тях има възможност след 2г каране да се продаде на цена близка до покупната

    - Невинаги дилърите в САЩ и Канада се съгласяват да продават за Експорт, тъй като губят възможността новия собственик да ползва услугите им в идните години. Което явно е по-доходоносно от маржа, който реализират първоначално.


  2. Привет,

     

    не, все още не съм. От време на време шофьорската не свети и бях питал 2 пъти в Бултрако какво струва и може ли да се поръча. Обещаха да звъннат и двата пъти нищо... Иначе имам номер на частта.

     

    image.thumb.png.cc0a217eac38402af4256c75ea2727d5.png


  3. Привет, Колеги,

     

    днес се опитах да обуча вграденото обучение на гаражни врати с 2 различни дистанционни и две различни врати, разбира се. Не успях да го подкарал следвайки flowchart графиката в книжката. При мен въобще не може да замига бързо или постоянно.


    Та исках да попитам дали някой е успял да подкара тази функция въобще?

     

    Поздрави и весело посрещане на 2023-та!

    MicrosoftTeams-image (10).png

    MicrosoftTeams-image (11).png


  4. Наистина е регионът. Добрата новина е, че "празните" дискове за записване имат 0-лев регион, т.е. четат се от всички плеъри.

     

    Тествах с презаписваемо ДВД и всичко заработи. Стъпките са само 2:

    1. Свалих избран филм в ДВД формат, примерно от аренабг.
    2. Записах го с DVD Styler

    Имам обаче страничен въпрос - някой сменял ли е диода, който е под страничното огледало (показал съм 2 снимки)?
    Пасажерското свети като се приближа с ключа към колата, но шофьорското не. Предполагам че е за смяна.

    IMG_4376.HEIC IMG_4377.HEIC IMG_4375.HEIC IMG_4373.HEIC


  5. Може би малко глупав въпрос, но през USB могат ли да се гледат филми на предния дисплей или на задния?

     

    Отделно, продължават да ме изумяват някои неща в тази кола в негативен аспект. Не само, че няма wireless Carplay, а телефонът постоянно трябва да седи мушнат в кабела, ами и не поддържа USB Hub-ове. А май е само 1 USB Port-ът, в който е Carplay/USB Music. И така излиза, че не може едновременно да ползваш Carplay и да слушаш музика от флашка... което е доста странно за кола 2019г.

    Или просто аз не съм открил точните портове все още? (Но двата вляво са само за зареждане, оттам флашка с музика не тръгва)


  6. Колеги, някой успял ли е да подкара DVD по някакъв начин?

    Пробвах някакво детско, купено от озон, но не тръгва.
    9f67c5806af8cde20d9ba6ba2076682f.jpg


    В сервиза, където ми сменят крушките на мигачите пичът казва, че вероятно е заради формата на видеото, тъй като в Европа предимно са PAL, а на акурата DVD-то желае да чете NTSC.


    Sent from my iPhone using Tapatalk


  7. 31 minutes ago, Drone said:

    Не знам за какво ти е фабрична навигация, като Carplay ти предлага всичко необходимо :) Waze, музика през телефона. 

     

    Отзад Екрана как е ? Пробвахте ли да пускате филми ? 

     

    Все още не, но скоро ще тестваме и това. Доколкото бях видял може да се пускат 2 неша наведнъж, предполагам затова е толкова широк.

     


  8. Това, което дотук ме шокира е, че набира по-бързо от легендата (а и ръмжи повече), макар и с 5 коня по-малко. Още съм я карал много малко, а и не смея да експериментирам преди да я погледнат, да сменя масло и т.н. така че нямам мнение за дълъг път. Но ще споделя впечатления по-натам.

    Като разход също трябва да мина повечко за да съм сигурен, но с 9-степенен автомат очаквам да е значително по-малко от легена. С него съм докарвал и до 22-24 градско.

     

    За момента някои неща са една идея странни:

    • Carplay е само с кабел, не поддържа безжично свързване.
    • Acura Link и навигацията не работят. Това не знам доколко е изненада де.

  9. On 6/30/2021 at 11:13 PM, DMZ said:

    Няма ядове, ще се разберем :)

    Поддържам при Слави, ГО-то слагах при Бранко. Както съм писал вече тук-доволен съм и от двете. Части има, а и да чукна на дърво не ми се е налагало нещо кой знае какво. Сега реве за нови дискове, та скоро ще ги сменям. Нещата идват по-бързо от колкото е възможно да си запазиш час. Той познава колата от ден 1ви /откакто е вкарана 2008г./

    Навигацията спрях да я мисля. Имах желание да уползотворя дисплея, но се отказах да давам 1000лв.

     

     

    Колега, какъв е вариантът за 1000лв, може ли линк с информация моля?


  10. При едно от първите ми обслужвания в Мотобокс при Слави ми бяха предложили да ги занесат за рециклиране. Цената по спомен беше 90лв на носач. Вече къде ги носят и т.н. нямам представа, но винаги можеш да ги преслушаш за информация.


  11. Здравейте,

     

    притежавам един блъснат Legend за части и наскоро ме потърси собственик на Ridgeline 2006-та за двигателя.

    Аз обаче нямам никаква идея от части и съответно не знам дали може да се монтира Legend-ския двигател на пикапа. Потърсих Бултрако, които бяха изключително любезни, но в крайна сметка заключиха, че не могат да гарантират успешна "трансплантация", тъй като парт номерата на някои части не съвпадат.

    Въпреки това, когато говорих със сервиза, който иска да направи този монтаж, човекът беше доста оптимистично настроен. Доколкото четох двигателите са една серия, но пък не успях да открия дали някой е правил подобно нещо.

     

    Vin Legend: JHMKB16607C203472

    Vin Ridgeline: 2HJYK16486H004343

     

    п.с.

    Човекът го интересуваше най-вече дали Блокът и Главите са съвместими.

     

    п.с. 2:

    Знам, че въпросът ми е леко безумен, а и вече имам негативно становище от официалния представител, но въпреки това надеждата умира последна...


  12. Колеги,

    този екземпляр не беше ли на някой от форума (с номер 2993, много ми е познат)?
    https://www.cars.bg/offer/5f226ac02a17bd26d7171b52

     

    Принципно съм скептичен, че за 10к ще е ОК, но ако е на някой бивш колега, може би той може да даде допълнително инфо.

     

    Реално замяна за същата кола би ми бил най-лесния вариант за изход от ситуацията, т.е. с най-малка загуба и още го обмислям като вариант.


  13. Здравейте колеги,

     

    включвам се с кофти пост, но пък това е положението и трябва да карам напред.

    Преди няколко месеца катастрофирах и легендата стана на фуния. Тъй като както знаете части няма, ремонтът беше оценен на над 22000 лв. А 70-те процента от каското не достигат до тази сума.

     

    Принципно съм супер доволен от колата - в сервиз за друго освен обслужване не съм ходил. Така или иначе за 22к човек може да вземе нещо доста по-ново, така че тепърва ще му мисля. 

     

    Между другото и аз писах на руснаците, но доколкото разбрах частите са им JDM, т.е. фаровете не стават. 

     

    • Нагоре 1

  14. Преди време ми бяха сваляли предната броня за боядисване и взимайки колата светеше VSA, CMBS, ACC не работеше и т.н. Понеже собственикът на сервиза ми е приятел съм сигурен, че нищо не са правили, само че някак си разкачайки някой кабелак (абсолютно не знаеха как е станало) един от датчиците нещо се е "напил" и затова вдигнеш ли над 30-40км/ч. веднага светваше. Иначе момчетата триеха грешката с оригиналната програма на Бош и още някаква за диагностика.

     

    Оказа се, че само с програмата на Хонда може да се "калибрира" или каквото там са го правели и всичко си дойде на мястото.

     

    Друго предположение, което бях прочел из форума е да е заминал радара, но както казва и колегата най-добре диагностика.

    • Благодаря 1

  15. Включвам се в темата за размера на газовите бутилки.

    В моя сервиз човекът каза, че е монтирал 30-литрова пура на Леджънд и човекът в последствие е дал обратна връзка, че трудно минава 200км извънградско. Разбира се всичко е въпрос на стил на каране, условия, гориво и т.н.

     

    Аз лично сложих тороид 650х225 на резервната гума. Обемът й е 59 литра, реално събира около 47-48, в зависимост от налягането в колонката. На бензиностанции с налягане около 7-8 бара "вкарват" по-малко газ.

    Кората над резервната гума е една идея надигната, но сега е изравнена с лявата и дясната част на багажника.

    Ако някой се интересува мога да снимам и да изпратя как изглежда.


  16. Здравейте Колеги,

     

    на колко оборота ви стартира колата?

     

    Знам, че принципно на място работи на около 750 (видимо стрелката е посредата между 500 и 1000) и си мислех, че при запалване на студен двигател би трябвало също да работи на толкова.

    Преди седмица обаче ми направи впечатление, че като я запаля - първите 1-2 минути работи на 1000 оборота. После се "нормализира" до 750/мин. Мисля, че преди не беше така, но не съм 100% убеден.

     

    Помислих си, че може да е заради високата температура - бях на 35 градуса, а обикновено я паля на около 20 в гаража. Но и вкъщи е така, забелязвам го сутрин.

     

    Колата е 2008г. KB1.


  17. Аз лично ходих в Бултрако след като внесоха моята от Швейцария. Не можаха да ми дадат инфо за колата, тъй като според приемчика сервизите от една страна не споделят история със сервизите от друга в обща база данни.

     

    Тъй като си поддържам колата в сервиза на Слави в Овча Купел - питах и тях относно това, потвърдиха казаното. Тъй като там се занимават и с Мерцедес - обясниха ми, че при тази марка били сключили договор с мерцедес германия според който ползвали обща база от данни. Съответно били задължени след всичко правено по колата да вписват в общия регистър промяната. Нещо което при Хонда не било така.

     

    А иначе при покупката на втората ми хонда (една Джазка за жената) - си запазих час за диагностика отново при Слави. Получих препоръка за смяна и обслужване на доста неща на база огледа и в последствие след покупката ги отремонтирах. Като цяло съм доволен, тъй като имам вяра на работещите там. Единственият проблем е, че запазването на час е малко тегаво - може да се наложи и да се почака.

     

    Успех!


  18. Привет, Колега. Набързо на въпросите ти:

     

    1. Да. Можеш да настройваш 3 различни дистанции (не знам коя колко метра е). Когато радара засече кола ти се отбелязва на таблото. След кратко време, ако продължиш да я настигаш ти набива спирачките. А ако се махне, например преместиш се в друга лента си ускорява до посочената от теб скорост. Работи и с мотори! 

    Отделно, ако те изпревари някой с по-висока от твоята скорост и застане веднага пред теб - ако се отдалечава то тогава колата не ти набива спирачки, отчитайки този факт. 

     

    2. Само някои екземпляри го имат. Долу вдясно на волана имаш опция за 2 неща - въпросното спазване на дистанция (дистроник) и лайн асиста. Ако бутонът е “празен”, значи няма такава екстра. Не знам и как би се справяла тя с маркировките в България. 

     

    3. Да, колата е доста добре шумо-изолирана. И ако уплътненията са в ред е много тихо вътре дори на 120-130км/ч. 

     

    4. Да. Като има особености. Като запалиш трябва да покараш малко за да се активира. Както и ако спреш на място и искаш да го пробваш по-трудно се забелязва, тъй като идеята е да не заслепявяш евентуално преминаващи коли. Това последното дори го пише в книжката на колата. 

     

    5. Не съм забелязал, както и не съм срещал в ръководството. Иначе имаш бленда на всички огледала. 

    • Харесвам 1
×
×
  • Създай нов...