Jump to content

atanasi4a

Фен
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About atanasi4a

 • Rank
  Начинаещ

Contact Methods

 • Skype
  nasko.mushev

Profile Information

 • Кара
  Honda Accord VII 2.2 i-CTDi (140 Hp)
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

324 profile views
 1. Привет, Markony! Опитах се да ти пиша на лично, но не успявам. Моят болт е счупен, затова искам да помоля за единия. Предполагам са универсални, Хондата е Акорд 7.
 2. Здравей, Чавдаре, Ето и моята поръчка, благодаря: Линк: https://www.ato24.de/de/motul-8100-eco-clean-0w-30.html Вид и количество: MOTUL 8100 ECO-CLEAN 0W-30, 1x5L Линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-diesel-system-cleaner-300-ml.html Вид и количество: RAVENOL DIESEL SYSTEM CLEANER 300 ML, 1x300ml Стойност на поръчката: (45.65+7.95)*0.95*1.9675 = 100,19лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: - Лично в ТЦ Боила
 3. Привет, ето моята поръчка: Линк: https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30.html Вид и количество: Motul 8100 ECO-Clean 0W-30 1x5L Стойност на поръчката: 46.65*0.95*1.9675 = 87.20 лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат предадени лично в ТЦ Боила Начин на получаване: - Лично в ТЦ Боила
 4. Колега @ogi28b извинявам се липсата на отговор тук толкова дълго време и благодаря за твоите коментари. Предполагах, че под кутията се намират кабелите, но не успях да я отворя, а беше студено, когато го свързвах и не исках да рискувам да се счупят щипките, защото не помръдваха. Относно бушона, изчислих тока с формулката I=P/U, откъдето идва I=(55W+55W)/12V или около 9 ампера. Кабела е със сечение 1.5мм. Явно ще се наложи да сменя модула, защото варианта да държа висока консумация не е ок. Откъде мога да взема +12 при контакт, за да захраня новия модул?
 5. Здравейте! В тази тема ще споделя монтажа на дневни светлини, който сам направих, за да получа обратна връзка и ако се окаже, че монтажа е правилен, то може да послужи като ръководство, в случай, че някой иска да осъществи монтаж на такъв модул и на своята Honda. Освен това имам и някои проблеми след монтажа, за които бих искал да получа мнение. Модулът, който използвам е от български производител, споменаван е в други теми. Избрах него, понеже нямаше нужда да бъде свързван с контактния ключ, а директно към акумулатора, което улеснява монтажа. За самия монтаж ми бяха нужни: 2 кабелни клеми за връзка към акумулатора 2 кабелни клеми за бушона 2 метра кабел 1 бушон 10А термосвиваем шлаух и следните инструменти: разклонител с дълъг кабел поялник и спойка клещи резачи ето го и модула със схемата за свързване: Първоначално трябваше да избера място, на което да стои модула. Като за това избрах кутията с бушони, на която направих малка дупка странично, през която да излязат кабелите. Модула е достатъчно малък, за да се затвори кутията с него вътре. След това удължих кафявия и синия кабели добавяйки клемите накрая на всеки, така че да стигат до клемите на акумулатора. Плюса на акумулатора трябва да бъде свързан и със червеният кабел, като трябва да има и защита, като 10А бушон би трябвало да е достатъчен, изчислявайки тока на база мощността на крушките на дългите. За да свържа бушона използвах две плоски клеми за кабел и на тях влизат двете крачета на бушона. В моя случай, за управление на модула използвах +DIS, като взех плюс от левия габарит. За да достигна до габарита трябваше да махна няколко щипки на подкалника, за да мога да го подгъна леко и да бръкна с ръка, за да извадя клемата от крушката. Кабела с червена линия е + така че го прекъснах и след това го запоих обратно, но с още един кабел към спойката, който свързах с кабел +DIS (черен) на модула. Кабела -DIS в моя случай остава неизползван и просто може да бъде срязан и изолиран. Следващата стъпка беше да пусна захранването към самите лампи на дългите. Там по същия начин прекъснах плюса, за да добавя кабела идващ от модула. Кабела към десния фар прекарах под кората над бронята, за да е прикрит и да не опира в радиатора. Пространството при десния фар е доста малко и затова се получи малко усложнение, тъй като вместо да оголя кабела от буксата, го срязах и се наложи да го надължавам доптълнително (втората снимка). В крайна сметка след монтажа нещата изглеждат по следния начин: Проблема който имам след монтажа е, че след продължително шофиране светлините угасват. Единствено при по-високи обороти светват отново, докато паднат под 2000, когато пак изгасват. Забелязах го случайно в трафика, когато се отразяват с бронята на предната кола. Реално по този начин модула е излишен, тъй като варианта да карам без светлини си остава и то нямам контрол над него. Дали това става тъй като акумулатора е зареден напълно и алтернатора спира да зарежда или е проблем в самия алтернатор?
 6. Здравей, колега Izanagi. Бих искал да помоля за цени на тези части - 44500-SEF-E00 SHAFT ASSY., HALF 44310-SKN-E90JOINT COMP., INBOARD 44305-SEF-E00DRIVESHAFT ASSY., R.
 7. Здравей, Чавдаре, Щях да поръчвам от това - https://www.ato24.de/en/castrol-edge-professional-h-c2-0w-30-honda-1-l.html, но виждам че няма наличност, затова нека да бъде 2 х https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30-5l.html, ето и изчисленията на сумата: Евро Лева След отстъпка 91.3 179.63 170.65
 8. + 1 към въпроса на @stefanaki, колкото и да повтарям не продължава напред с “Phone set up options are status, pair, edit, delete, and list.”. Микрофона от своя страна явно работи и системата разчита други команди, като например temperature up/down при което регулира градусите на климатроника.
 9. @esox hunter това би трябвало да са болтовете, които държат еърбега на мястото му. И на моята са така.
 10. Благодаря за отговорите, колеги. В моя случай проблема не е изстиване на въздуха от пасажерските въздуховоди, а "неизстиване" на въздуха от въздуховодите от шофьорската страна. Когато загрее колата, освен ако не настроя температурата на LOW духа сякаш е на HIGH, независимо от градусите на климатроника. Възможно ли е проблема да идва от неработещо моторче на клапа?
 11. Колега @borko_st89 имаш ли решение на проблема? По начина, който е описал @policeman ли процедира или не беше радиаторчето? При мен от шофьорската страна от въздуховодите духа много топъл въздух, след като загрее колата, освен ако не настроя темепратурата на LOW, дори тогава въздуха изстива бавно и не става напълно студен. От пасажерската страна температурата на въздуха се сменя адекватно спрямо настроените градуси.
×
×
 • Create New...