Jump to content

cecoicov

Фен
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от cecoicov

  1. Днес бях решил да меря като светне лампата, то пък цял ден всичко работи добре. Като гледам какво пишете май ще се окаже този регулатор. Запазил съм си стария, ще накарам майстора да си го сложи, а него сменихме да не би да се е повредил и той с диодите.
  2. Ще измеря днес, а кое е регулатора, това което е на самия алтернатор ли? Него също сменихме с ново.
  3. Здравейте колеги, отново проблеми с Хондата. Алтернатора ми се повреди, светна лампата за акумулатора а след замерване се оказа че не зарежда. Закарах колата на майстор, оказа се че са изгорели 2 диода, съответно сменихме диодния блок, за по сигурно релето и лагерите. На пръв поглед всичко изглеждаше наред но, на място, по време на движение на свободна, общо взето като няма консуматори лампата на акумулатора светва. Като подам газ или включа фаровете, климатика, лампата изгасва. Изчетох подобни теми, знам за двойна система за зареждане (майстора също). В крайна сметка установихме че лампата за акумулатора светва като мине на режима за зареждане без голям консуматор (12.4V). Компютъра не записва никакви грешки, мерим напрежението в режима когато има консуматори - 14.5V Мислех че е възможно акумулатора да е паднал защото след повредата на алтернатора бях карал 25-30км. и това е причината за светеното на лампата, заредих го, но след известно време пак се прояви. Някой има ли на идея какво може да се повредило или къде да търся проблема.
  4. Здравейте, за мен: Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-ssv-sae-0w-30.html Вид и количество: RAVENOL SSV SAE 0W-30 1x4L + 2х1L Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-wiv-longlife-iii-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL WIV Longlife III 5W-30 1x5L Стойност на поръчката: (39,95 + 2*11,95 + 39,95)*0,95*1,9675 = 194.01 лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка (онлайн, утре 01.03) Начин на получаване: - чрез Куриер
  5. За мен шест бр. Castrol Edge Professional H C2 0W-30 Honda 1 L https://www.ato24.de/en/castrol-edge-professional-h-c2-0w-30-honda-1-l.html 6*11,20€ = 67,20 - 5% = 63.84*1,9675 = 125,61лв. Преведени 126 по сметката.
  6. Здравейте, за мен Castrol EDGE Ptofessional H C2 0W-30 Honda (https://www.ato24.de...-honda-1-l.html), 6*1*11,20€=67,20-10%=60,48*1,9675=119,00 Превеждам 121 лв. по сметката.
  7. Здравей, включвам се и аз с: 1 х Motul 8100 Eco-nergy 0W-30 Fully Synthetic Car Engine Oil 5л= 90,80лв. 1 х Motul 8100 Eco-nergy 0W-30 Fully Synthetic Car Engine Oil 1л= 18,60лв. Ще преведа парите по сметката когато кажеш.
  8. Колега я сподели от къде ще взимаш бронята ... на мен ми трябва задна за фейса. Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
  9. При мен на дизел фейслифт стрелката стои под средата. Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
  10. Бързам да се похваля, днес майсторите в Юбико ми решиха проблема със скоростите. Оказа се че местния майстор не е щтракал добре една букса, тя от своя страна е свързана със някакъв соленоид (електромагнит). Майстора обясни че този електромагнит се управлявал от компютъра, над 10 км/ч издърпвал лостче което блокира скоростите за да не се бърка 6-та със задна.
  11. Ясно че трябва специален инструмент за монтажа но, все си мисля че щеше да има проблем със всички предавки ако е монтиран неправилно.Не знам дали е ползвал нещо подобно майстора, не искам да се занимавам повече с него. Не знам при откачането и закачането на жилата дали не е объркал нещо. Ще записвам час за ЮбиКо и ще пиша какво е станало после Sent from my Sony Xperia Z1 Compact using Tapatalk
  12. Благодаря за съветите, не съм от София но, нямам алтернатива, оказа се че на местните майстори не мога да се доверя.
  13. Здравейте колеги. Преди 2 дни смених комплект (LUK) съединител и маховик (демпфер) на Акорда (2.2 i-ctdi) Като си взимах колата от майстора, нямах време за тест а и беше час пик и нямаше къде да я понатисна. На следващия ден установих че 5-та и 6-та предавка не влизат, по точно влизат но трябва много лек натиск на дясно на лоста. Освен това ако се опитам да включа от 4-та на 6-та се бърка със задна. Върнах колата за ревизия при майстора.Като отидох пак да си я взема той ми изнесе една лекция за скоростни кутии, синхронизатори та чак за кутиите в спортните автомобили и че виждаш ли за него нямало проблем, ако било от съединителя нямало да включва 1-ва и задна. Не можах да изляза на глава с него.Преди лоста не беше така със сигурност, вярно че карам колата от скоро (6 месеца) но, навъртях над 13хил. и не съм имал подобен проблем. Сега дилемата ми е дали е монтирал неправилно съединителя или като е откачал жилата, да ги е закачил неправилно. Някой има ли представа регулират ли се жилата на скоростите след смяна на съединител . Явно ще трябва да посетя специализиран сервиз за решаване на проблема.Кой бихте ми препоръчали.
  14. Естествено че го смени, имаше вероятност и да не от него но, след елиминиране на другите възможни причини (мерене на излишна нфта от дюзите и разглабяне на помпата) се стигна до него.Както казах не зная как работи клапана.Предполагам е заседнал в отворено положение и от там е идвал проблема. Sent from my Sony Xperia Z1 Compact using Tapatalk
  15. Майстора обясни че е предпазен клапан за високо налягане в рейла.Нямам идея как работи а и не питах.Глупост ще е ако след сработване трябва да се подменя.Клапана е Bosch и е над 200 лв. Sent from my Sony Xperia Z1 Compact using Tapatalk
  16. Ето този клапан се оказа виновника Sent from my Sony Xperia Z1 Compact using Tapatalk
  17. Колеги, благодаря за коментарите но, въпроса ми не беше дали да паля или не с бутане/дърпане.Аз също съм чувал че не е добре да се прави но, такива бяха обстоятелствата. Ще перифразирам въпросите си.Както казах, колата вече е в сервиз но, не е специализиран за Honda.Предполагам знаят какво правят (бързо диагностицираха евентуалните проблеми). Ако някой е имал подобен проблем и се е справил.Всяко мнение и идея ще е добре дошла. Майстора елиминира проблема да е от дюзите (връщат колкото трябва нафта), остава помпата.Имало някакви клапани които може да са заседнали но, това ще се разбере с разглобяване утре - понеделник. Надявам се да не нещо сериозно защото ми казаха цена за нова помпа 2200-2300 лв.
  18. Благодаря колега, колата вече е в сервиз.От диагностиката показа 12 вместо нужните 30 бара (мисля че беше бара) налягане на горивото. Помпа или дюзи са и предположенията на майстора. Sent from my Sony Xperia Z1 Compact using Tapatalk
  19. Здравейте колеги, имам проблем с хондата (2006 дизел). От вчера сутринта започна да пали трудно (8-9 сек. въртене). Понеже днес ми се налагаше пътуване до Сф. отложих посещение в сервиз (не че има свестен в Козлодуй). Тази сутрин пак запали трудно.Шофирах около 200 км. спрях на Джъмбо след което загасих двигателя.Повече не пожела да запали (на стартер).Пробвах 7-8 пъти, върти, леко тесе но не пали. Имам блутут OBD и Torque на телефона, пуснах го но няма генерирани грешки, друго не мога да видя. Един господин видя че се суетя около колата и предложи помощ.Предложи да ме дръпне, отначало ми се стори тъпо но, се получи.Запали веднага. Сега пак не иска да запали на стартер. Моля за мнение и съвет.Също и да ми препоръчите сервиз в София който работи събота и неделя. Sent from my Sony Xperia Z1 Compact using Tapatalk
  20. Не се ли изключва от ключалката която е зад бутона за отваряне на багажника и капачката за резервоара.
  21. Писах на имейла който са посочили колегите, отговориха ми след по малко от час "Вашият автомобил не е сред засегнатите от акцията за въздушните възглавници. Има една друга акция, която препоръчва проверка на задвижващата шайба на пистовия ремък. Моля, посочете кой сервиз Ви е удобно да посетите: в София, Пловдив, Варна или Стара Загора?"Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
  22. Здравейте колеги, първо да се похваля, от три дни вече карам отдавна мечтаната, 7-ма генерация Хонда Акорд, дизел фейслифт. Невероятен автомобил, не се бях кефил така от преди 8 години когато както карах Сивик. Прочетох почти всички теми за Хондата, вече съм наясно с какво масло да я обслужа, филтри и т.н. Имам обаче въпрос ако някой се сблъсквал с подобен проблем, а именно задната броня с какви щипки е захваната към калника. Минах с висока скорост през локви и бронята се разкачи от едната страна, предполагам не е била захваната добре.Върнах я на място но, ми се струва че там нещо липсва и пак ще излезе. Някой ако има представа или съвет моля да го сподели с мен.
  23. 0888232636 Цветомир от Козлодуй карам черен Акорд 7-ма ген. фейс
  24. Здравейте колеги! След няколко седмично обикаляне и огледи, продължавам с търсенето на кола. Някой има ли информация или да е гледал тази: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11428601123503454 Ще съм благодарен ако някой сподели мнение.Това което знам е че е купувана от БГ. За сервизен преглед преди евентуална покупка какво ще ми препоръчате, Бултрако, Юбико или някой друг сервиз.
×
×
  • Създай нов...