Jump to content

palu

Фен
  • Мнения

    56
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от palu


  1.                                       Колеги, ще сменям горивен филтър.Някакви съвети. 

    Сложи оригинален горивен филтър

     

    Здравейте колеги! Имам пиане относно кормилната рейка на 8-мицата. Та въпроса ми е как хлопа (тропа) или както му се казва там, къде се чува в купето (със сигурност е отпред но в ляво, дясно, горе или долу), кога се чува хлопането и опасно ли е ако не се диагностицира на време. Благодаря Ви предварително.

    значи моята има малак луфт, едвам едвам се усеща и то само при завъртане на кормилото в едната посока,няма тропане, в хонда искат да им я оставя и да я рециклират рейката като искат 250 лв мисля че беше за рециклирането и 120 за смяната(говоря малко наизуст не съм сигурен), но в англия хората само затягат някакъв болт и се обира тоя луфт. за близо 2 години не се е променил ,та така ще си карам :)

    иначе ако има някакво тропане и рейката е много здала багажа няма да може да се рециклира предполагам и ще трябва нова, а тя е сума, 2 бона ли беше :)


  2. хммм, странно, колега кога си сменял последно въздушния и горивния филтър, в софия имаше хубав сервиз за хонда, но не се сещам името колегите от софия да кажат. не мога да си обясня от какво може да е , не съм срещал такъв проблем да пишат някъде, аз като си изчистих егр-а и тва ми идва на ум, но там са други симптомите :)


  3. преди 2 седмици бях в Хонда за смяна на маслото на скоростите и питах за патерица цената- 800 лв със стоманена джанта, 1000 лв с алуминиева джанта. Аз се чудя дали да не си взема от Англия с доставката ще излезе 160 паунда това са към 400 лв, но малко много ми се струва и се чудя


  4. колега в http://www.civinfo.com/forum/ има как се свалят корите на вратите, лесно е, предната има 3 винта и другото е щипки, задните не помня. за Пластмасите по обед ще проверя моята, но нямам спомен да мърда или скърца около скоростният лост, може да е махана нещо тая пластмаса и да има някое краче счупено.


  5. колега пробвай тия два теста, нещо да няма някои датчиг сдал багажа или клапата за студен-топъл въздух нещо да не работи

     

    Ignition OFF
    Press and hold down the A/C system's Auto and Mode buttons.
    Start the engine
    Release the buttons


    On the A/C - Radio display you'll see the sensor number and the value for that sensor. To advance to the next sensor just press the mirror/rear window defrogger button.
    1st sensor: Inner temperature
    2nd sensor: Outer temperature
    3rd sensor: Solar radiation sensor value (Dark=00, Flashlight=04, Cloudy=10, Sunny=65)
    4th sensor: Air mix opening (low value indicates cooler air distribution, higher value indicates warmer air distribution)
    The other sensors shows other door opening percentages in connection with air mixing.

    Other test:

    Ignition OFF
    Press and hold down the Auto and Recirculation buttons
    Ignition inti II position
    Release the buttons

    You'll see the "88" at the A/C temperature. If you see any letter from A to P then it means an error message. The messages can be read out only from the HDS system at the service.
     

    • Нагоре 1

  6. Здравейте, баща ми кара сивик 8-ма генерация 2.2 дизелче, та проблема с тоя DPF филтър започна, до преди се отпушваше, но сега колата спря да върви  и не иска да вдига повече от 1500 об. Гледам че пишете за някакво "шунтиране" предполагам значи нещо за отсраняване. Как се прави тази манипулация или съм чувал че се наливат някакви течности някъде си за да се отпуши ... ?

    бягай в хонда, че щом е спряла да върви колата може да е запушен много и да вземе да хвърля гориво в маслото, в хонда ще ти го изчистят. по принцип трябва като излезе символа на дисплея и трябва на еди коя си предавка с еди колко си километра(виж в книжката че не помня) и да се изчисти, но предполагам го знаеш това и вече не върши работа щом казваш че допреди се е отпушвало. иначе може да се премахне тоя филтър, после се бара софтуера да не включва процедурата по регенерацията на филтъра, мисля че в тая тема по назад един колега ще го прави заедно с премахване на егр-а


  7. натискаш инфото и като влезнеш в менюто и пускаш инфото и пак го натискаш без да го задържаш докато не стигнеш подменю 3/5 това е езика, после натискаш sell/reset , ако нестава пробвай и да дръпнеш ръчната, но по принцип това е процедурата проверено е, аз преди година така си смених моя от немски на английски, ключа трябва да е на положение две


  8. 600 лв пак е добре, пиши после какъв е резултата колега :)

    kindis честито, да си а караш със здраве, и безаварийно, не се сещам как ставаше със смяната на езика, трябва да видя в ръководството какво пишеше, но утре че стана късно, но да знаеш няма български, най много от италиански или немски, зависи от къде ти е колата, да минеш на английски


  9. не трябва ли ремап да се направи като се махне пдф-а, няма ли да показва грешка компютъра? Аз си мислех че задължително трябва ремап и затова стават такива парите, то ако може без ремап не е скъпо. А катализатора и него ли ще го махаш освен пдф-а?


  10. ако не знаеш на колко км е, тогава да, защото наистина може големи бели да направи пдф-а, но след ремапа се качват нютон метрите, и съединителя ще отиде по-бързо, аз затова не го махам а и едни 1000 лв за ремап, премахване на пдф и затапване на егр не ми се дават,поне не за сега :)


  11.  с ПДФ ли ти е хондата, и на колко километра пробег. Ако нямаш ПДФ според мен по-добре го изчисти отколкото да го махаш, че колата ще загрява по-бавно. егр-а се чисти за 1 час работа със сваляне, чистене изсъхване и слагане, прави се на 5-6 години, и аз не съм го правил още, но тия дни ще го направя, А ето и как става http://www.civinfo.com/forum/how/72471-how-clean-remove-fk3-2-2-diesel-egr-valve.html  . Сензора за въздушният поток е за 5 мин, в тубата трябва да има клипчета, аз като сменям въздушният филтър мисля да го изчистя моя


  12. моята по бордови компютър е около 7 в града, но пък тука в Пловдив няма такива задръствания, Пробвай колега да си изчистиш сензора за въздушният поток като си сменяш въздушният филтър, пак може и сега да го направиш ето с това http://www.senax.bg/eshop/product/399/sprey-pochistvane-senzori-vazdushen-potok.html

    , другото колега, не знам колко има връзка но може егр-а да ти е позапушен, и него може да изчистиш, също така оригинални консумативи ли използваш, ако не всяка година си сменяй въздушният филтър не както пише в книжката на 2.


  13. колега кофти че е станало на нова гума, но погледни от добрата страна може да си купиш 1 гума, не 2 ако беше стара :)

    аз на моята като видях че има жаба и веднага си взех 2 нови гуми, че има ли жаба значи има скъсани телове, незнам на гумаджия може ли да му се вярва все пак се вдигат скорости.


  14. сензорът за осветеност е при огледалото, аз моят го бях покрил с едно парченце изолирбанд между стъклото и сензора бях оставил на ауто фаровете и като вратна клуча и светват, но ме достраша да не стане нещо на акумулатора че като паля фаровете са светнати, а дизела иска повече стартов ток. иначе сензора не съм много сигурен дали не се използваше и за интензивноста на работа на чистачките при ауто. ако има 1 сензор при огледалото да,ако са 2 - не, ся не ми се излиза да гледам :)

    иначе програмиране няма начин, взима се една кутийка от хонда за 100 лв и за още 20 ти я слагат, има и по-евтини варианти 50-60 лв в нета ако се разровиш :)


  15. дам, това е често срещан проблем при хондите, в англия още докато са им в гаранция им се чупят и си ги сменят, пак на който след гаранцията си взимат нова дръжка, ма нещо към 250 кинта маи беше. нещо сигорно заяводски пренатягат малко болтчето. Моята като дойде от германия беше също с счупена на шофьорската врата, така се изнервих че взех едно лепило малка черна тубичка момент и залепих където беше счупено отвътре при болтчето и вече една година никакъв проблем


  16. 2009 не е ли фейслифтова, където не е лъскава частта между фаровете, иначе може да се смени тая решетка, но едно 200-300лв. трябва да приготвиш, мен ако питаш еи от тук си поръчаи http://www.coxmotorparts.co.uk/2006-2011-civic-honda-civic-accessories-c-15_163_775.html, заедно с масло, филтри и 50-те кинта доставка ще ги избиеш от отстъпката само на маслото. Иначе от радиото много хора се оплакват, някои като си сложат допълнително зануляване (grounding kit) и им се оправят нещата, аз и аз си направих 2 кабела, единият да сложа към купето, другият към двигателя(надявам се до година-2 да преборя мързела и да ги сложа), понеже хонда за разлика от други марки нямат такава връзка (между двигателя и акумулатора), а съществуващата е върху боядисана част на купето, както и да е може да пробваш да минеш с шкурка мястото където се занулява акумулатора с купето и да видиш дали ще има разлика. иначе по спомен някои нещо кабела на антената махаха от цд-то и пак го вързват, че там нещо връзката била заводски нещо калпава, това по спомен че моето си хваща и не сам се ровил много иначе в сивик инфо пише доста ако ти се рови


  17. аз и аз исках да си взема автомат, но като прочетох из нета за скоростната кутия на Хонда, и се отказах, някаква полуроботизирана ли някаква такава уж била, но много проблемна била и не превключвала плавно предавките и се отказах, те  Хонда и те са се отказали, само първите 2-3 години са я слагали и са минали към старата


  18. успях да надвия мързела и си свързах  кабела на навигацията към допълнителната букса при бушоните под волана, че тоя кабел така ме дразнеше като минава през таблото,  сега ако ида и до бензиностанцията на 200 метра от нас и да си взема 1 литър бензин да си изчистя егр-а, но малко ме съмнява :)

    • Нагоре 1

  19. Имам проблем с паленето на колата  civic 2.2 cdti. При всякакво положение не пали топла студена стартера върти но не става. 

    Смених дюза в която се съмнявах но ми казаха че трябва да се пробва с тестер и да се направи обучение на дюзата за да работи в синхрон с останалите защото така все едно не е сменяна. При бутане колата пали но при скорост 150-160 ми прави придърпване. Нямам идея какво вече да правя!

    колега дано да се окаже от дюзата и с обучение да се оправят нещата, ако не се оправят пробвай рестарт с червеното копче отстрани. Дано да не е проблем с горивната помпа че там сумата е сериозна. Закачи ли я колата да видиш какви грешки дава?

×
×
  • Създай нов...