Jump to content

jijane

Фен
  • Мнения

    784
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    12

Мнения публикувано от jijane


  1. Те не знаят къде, не че имат скрупули. Тоя хладилник и толко са му много, щото стабилността му е оле майко. Като искаш да караш сув с такива скорости си купи някой по-потентен и стабилен сув.


  2. Аз съм със същия крив размер. На летните 20" съм минал на 255/50, на зимните 19" съм със 235/55, за разлика от изключително кривия 245/55/19. С тези размери няма как да е евтино с гумите, всъщност има, но не съм сигурен,  че си струва компромиса с неизвестни бесни китайци.


  3. Само с едно наум за шарнирите на Meyle ли е, все някакъв китаец. Ето ти на 12 ккм такъв, без никакви симптоми. Стария беше некъв за 15 лева(ETS май беше) и изкара 70ккм преди да се разтропа. 

    IMG_20210818_114855.jpg

    • Харесвам 2
    • Благодаря 1

  4. Газ се слага само за пари и нищо друго. Екологиите са само за ала бала и да се оправдаем,  колко сме окъсани. С колата се ходи за цигари в квартала.  Като искате да сте толкова еко, слизаш от колата и обществен транспорт.

     

    • Харесвам 2

  5. За мен лично даването на почти 30 000 лева за 12-13 годишен навес, още повече и акорд 8, граничи със здравия разум, но СССП. Аз, за тези пари, бих си взел 5 годишен сивик, някой канадец примерно.

     

    Аз честно не знам защо и какво им струва толкова на тия навеси? Кола, като кола.

     

    • Харесвам 2

  6. Нормално е да вдигнат ръце. Клеясали болтове за реглаж на задница в 99% от случаите е равносилно на скъсани болтове, смяна на тампони и много псуване.

    После по форумите/лицекнига се появяват мнения "в тоя сервиз ми скъсаха ръждивите болтове, некадърници"


  7. Едното е обд1 другото е обд2. Z12,3 и т.н. се монтират след фейслифт на японка/англичанка. Този за дето питаш е от японка. Другата разлика, е че вече имаш датчик колянов вал, който в твоя мотор липсва, ако не ме лъже паметта. 

    При амгличанката имаше някакви разлики при закрепване на скоростната кутия към мотора, ама не е нещо фатално. Иначе не виждам причина да не стане, ако си прехвърлиш оборудването на мотора и разбира се делкото стане от единия на другия мотор.


  8. @Mkilla От страната на пасажера, долу в ляво малко над тунела е 16 пиновото обд. Няма какво да се обърка толкова с болта, там е един канал байпасен. Имаше някъде опътване как се наглася, ако нещо се обърка, ама съм го затрил някъде.


  9. Преди 18 часа, Mkilla написа:

    Който каже как се оправя това с пропадането на оборотите, ще го черпя. Става въпрос за Аеродек с D14 мотор. Всичко изглежда наред но си пропадат при изключване от скорост. Вече си мисля за алтернатор и нещо по тоците да е драмата, защото като изключа фаровете и е по-добре. Не знам дали сте обръщали внимание на това.

    Ти си с различен мотор от тоя на @ceco_accord. При него е А3 предполагам, докато при теб е Z4 мисля.При теб може да обърнеш внимание на болта на дросела най-вече. Ефекта от чистене на лелеяното IACV е почти никакъв. Ти трябва и ОБД букса да имаш, но данните,  които могат да се прочетат не ти вършат никаква работа.

    • Харесвам 1

  10. Нека не се фокусиране върху шума,  като признак за качество. На Мед инжекторите са едни от най-шумните, да не кажа най-шумните, но са и доста качествени. Един боклучав Албиен не можеш да го чуеш като чисто нов например.


  11. Преди 1 час, Suyahoka написа:

    Повечето газаджии ги настройват да впръскват и бензин след 4500 оборота ,но на моя му казах да е от 3500 

    Какъв е смисълът на тоя брутник К24 да му се пуска бензин от 3500 оборота? Кое изисква кога да се пусне бензина? Защо не на 5 или 6 хиляди оборота? Въобще каква е тая мания с по-високата температура и прегаряне на клапани, което прегаряне, ако се случи обикновено е след над 200 ккм.


  12. Без да имам нито CR-V, нито Q5-ца, без съмнение и аз бих взел Ауди-то. Едно, че заради може би най-добрата кутия на пазара от години, другото е че,  просто няма база за сравнение. За мотора пък да не говорим.

    @Droneтой мотора е един, няма какво да се ровиш.


  13. Според нерускоезичния сайт на Ланди, представителят за България е Таньо  Видев от Ямбол. От поне 20 години си е все той официалния представител на ланди за България. Цената е според автомобила предполагам,  но има телефони и може да се пита.


  14. @CCord то и MCTA-то е до 400 нютона , ама ти от къде да знаеш. Аз сравнявам точно работата на двете кутии, майната им с колко предавки са. 3-та скорост е най-тъпата скорост на МСТА-то, не 4 или,5-та. Отделно дупките между скоростите са един път. На 5-та може да вдигне 300 акорда(виждал съм го, макар и на стенд). 

    За мен е тъп и лагав, а пък ако искате с @ceco_accordи правете паметник на тая кутия.

     


  15. Автомата е пословично здрав, но и пословично тъп и лагав, както обичам да казвам. Който го възхвалява колко мазно превключвал, как се адаптирал на стила и т.н. фантасмагории,  не е карал много, много различни автомати от хондовския.  Един Aisin TF80sc примерно , като работа е далеч по-добър. 

    Ако намериш читав автомобил взимай, макар и 15+годишни.

    • Нагоре 2
×
×
  • Създай нов...