Jump to content

Emicha

Фен
  • Мнения

    3311
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    46

Мнения публикувано от Emicha


  1. Преди 11 часа, Chokoo написа:

    .....  Купих зимни гуми и отидох до една от големите вериги гумаджийници в града със 17те и новите гуми в багажника (на 17те имаше стари гуми) и да махнат старите гуми да сложат новите и да ги балансират ме удрънкаха малко над 150лв, а даже и не са ги махали и сваляли от колата..... 
     

     Имал - дал... 

    На "Големите" гумаджийници, това им е работата - да взимат двойно и тройно, като има кой да им плаща. 

    Дали услугата която предлагат, отговаря на съответната цена за нея, е много спорно. 

    Не че като спуках гума преди 2 години през ноща, не си платих като поп 80 лв., за сваляне, демонтаж, лепенка, монтаж, баланс и качване, ама нямах в случая алтернатива. 

    Иначе си имам гумаджия, който за смяна летни/зимни и обратното, на 18-ки ми взима 60 лв., за всичките неща около смяната. 

    Та това е. 


  2. Е, то и с 18-ки  трябва да е така - такива сантиметри имам в предвид ....

    Но , един въпрос към  питащия : защо ще се набиваш с 4 излишни джанти 18-ки и колко ще спестиш евентуално... ?

    Апропо - да не се набутваш за демонтаж монтаж два пъти в годината.... Ми той е около 20 лева на смяна, но така и така ,на 6 месеца е хубаво да направиш баланс на гумите , та не знам какво ще икономисаш...И да си купуваш втори комплект джанти на 15 годишна кола , е безумие...

    Ако обаче си решил да минаваш на 18-ки , вече е друг момента..!

     


  3. По принцип, лагер свири а не чатка и тропа. 

    И според мен, проблема е в обтяжния механизъм, даже преди година някой беше писал за същия проблем. 

    Ако загледаш клипа, ще видиш че като причатка, обтяжната ролка започва да притреперва. 

    • Нагоре 1

  4. Преди 16 часа, radkohondar написа:

    То тук не става въпрос за оневиняване, въпроса ми беше мога ли да я докарам така на ход, понеже никога не съм го правил. Интересно ми е как има толкова много различни мнения, дори и тези на полицията.

     

    Има много мнения, защото има и много "професори". 

    В България си купуваш регистрирана кола, с всичките необходими документи, включително и с валидна ГО към момента. По спомен имаш 20 или 30 дневен срок да пререгистрираш колата, но само 7 дневен срок, да  направиш "добавък" на полицата - в противен случай става невалидна. 

    Реално дилемата ти е, дали френската ГО е все още валидна и дали можеш с нея да придвижиш колата - според мен отговора е НЕ. 

    Ти може да си докараш колата и да нямаш проблеми,(Господ обича смелите моряци) но ако за беля стане някаква случайна и нелепа злополука - ще го изядеш целия. 

    • Благодаря 1

  5. На 20.02.2024 г. at 12:07, chavdu написа:

    Всъщност би трябвало да изключва климатика също толкова автоматично, както го пуска, като минеш на някои от другите режими, поне всички мои Хонди са правили така, но път точно такова сиарви не съм имал ...

     

    Това го е написал "умника" който повече няма да ме цитира.

    Цитирам го, по повод видеото което е публикувал колегата, защото му казах да прочете какво съм писал, какво е питал колегата и да погледне пак видеото, в което ясно се вижда, че при преминаване на другите режими (разбирам позиции на обдухване), климатика не се изключва автоматично - както е на всички мои Хонди, но уточнявам, че аз не съм имал като неговите Хонди. ;)

     

    п.п.   И chavdu - никак не съм се напрегнал бе човече. А и от теб - едва ли. :bye:

     

    • Хаха 1

  6. Чудесно chavdu .👍

    Обаче, какво искаш да ми кажеш, или пък покажеш, като ме цитираш - че нещо не те разбирам?;)

    Ако е за името на бутона, съм го написал вече. 

    Ако е за "функцията" на бутона - ми нали това съм написал, че  климатика се включва и човека да не се притеснява? 

    Пак прочети първия пост, после изгледай видеото и кажи къде виждаш грешка, в написаното от мен. 

    • Нагоре 1

  7. Краси - здрасти наборе 😊

    Че помним нещо, помним бре, ама че на бутона за обдухване на предното стъкло му викате defrost бутон - не помня, пък може и така да си се казва. 👍

    Как се казва комбинирания бутон предно стъкло/крака? 😉

     

    Та накрая - според мен човека пита: след като натисне някой от въпросните два бутона (с посока на обухване към челното стъкло) и му се вкючи климатика, след преминаване на друго положение за обдухване (или натискане на друг бутон) дали не би трябвало климатика да се изключи. 

    Логиката би трябвало да е такава, но не се изключва, докато не се изключи принудително от самия бутон. Това и му казах - че няма проблем и така си работи. 

     


  8. Не си с климатик, а с климатроник и това си е заложено във функцията му. Щом промениш положението на клапите, да духат само към челното стъкло, или стъклото и краката, климатроника се включва. 

    Така че спокойно - това е нормално. 


  9. DAN_DAN - Хубаво видео :thumbs1:.

    Иначе знам на практика какво изгаря и ако покритието е тоталка като при теб, си  трябва рециклиране.

    Идеята ми беше точно такава ,като мнението на момчето от клипа - ако не са отчайващо заминали рефлекторите , колегата да сложи лед и да види дали ще има промяна, ако не е доволен ,чак тогава да рециклира и да се набутва.

     


  10. И, какво, кое покритие и от какво изгаря всъщност  :), щото аз знам друго ,ама кой както си го разбира де.

    Много специалисти ни лъжат и ние съответно: чули-недочули, разбрали - не разбрали и от там, много се лъжем .

    И не само се лъжем, ами се и набутваме ! 

    Към колегата с дилемата - сложи си хубави ледове ,от тези с вентилаторите (между 120-150 лв. са) които ще са поне 2 пъти по-евтини от въпросното рециклиране, а и не е ясно как и дали ще ти го направят качествено - въпросното рециклиране. 

    На мен като ми ги рециклираха "най-големите специалисти" за сума ти пари , не усетих никакъв ефект. Ама имал дал...

    Айде лека - на по-католиците от папата:lol:!

     

    • Благодаря 1

  11. Ето и от скъпи китайци😊

    Screenshot_20240209_020811_com.huawei.himovie.overseas.thumb.jpg.e91ee17bbaa8e0963891dafaef7c2a4f.jpg

     

    Screenshot_20240209_020615_com.huawei.himovie.overseas.thumb.jpg.a388ccaa0913e98d31d893d87c868f95.jpg

     

    Screenshot_20240209_015749_com.huawei.himovie.overseas.thumb.jpg.5695b9d56b5ab686113fadc6f5402e80.jpg

     

    Снимките са скапани, защото са скрииншот от видеоклип, но можете да придобиете представа, за силата на светлината, плътността на лъча, височината му и така нататък. 

    Забележете, че двата фара един вид се припокриват и няма тъмни петна между тях, както и по светли отстрани. 

    • Харесвам 2

  12. След цялостно рециклиране на фаровете, (в това число лупите и рефлекторите им), плюс фолио, резултата беше незадоволителен. Бях с Н1 крушки и реших да сложа лед на късите (макар преди това да бях много скептично настроен), но резултата е невероятен. Край на тъмнината, все едно си караш през деня, дори извън градско не се сещам да включа дългите. Да не говорим че когато вали, или асфалта е мокър вече всичко се вижда много ясно. Банкета и тротоарите преди тънеха в тъмнина, а сега и те са осветени доста добре.

    И не , не заслепявам насрещно движещите се коли, защото съм с лупи а не обикновен рефлектор, (а и фаровете са регулирани както трябва) - има голяма разлика.

    Най-лошото е монтажа им, ако ги слагате докато фаровете са на колата, заради липсата на място. Отне ми много време, зор и псуване, защото ги монтирах на място. Гадните телчета които крепят крушките , ми създадоха най много проблеми - трудно се слагат защото са тесни (трябва леко да се разширят) . Ако не се сложат правилно, може да изместят самия лед, въпреки че си има и втулка фиксатор за тези фарове.

    Както и да е измъчих се но си заслужава.


  13. Малко късно видях темата ти и знам за какво говориш. Дано си открила и отстранила проблема, но ако не си, ето от къде да почнеш:

    Проблема ти, на 95% е от Егер клапана. Просто блокира от гняста и "души" колата. Има и едни вакумни клапанчета с филтърчета, които също е възможно да се бъзикат. 

    Като начало, сваляте Егерите, тръбите към тях, може и колектора и ги чистите. 

    Успех. 

    • Благодаря 1

  14. На 20.01.2024 г. at 15:42, Rqdkow92 написа:

    Здравейте, какво ви е мнението и някои ползвал ли е  добавките, които рекламират навсякъде за двигател, скорости, гориво и т.н? Карам Cr-V 4ген, всичко е наред, но започвам да се оглеждам в тези добавки, уж за удължаване на живота на автомабила, поне това казват фирмите, които ги предлагат.

     

    Ти ми напомни, за рекламата на "калгон"... 😄

    Ми какво да ти кажа: най-глупавата реклама...

    През живота си, няма да имаш една пералня, както и една кола... 

    Със спестените пари от "калгон" 😊, или от добавките за двигател, ще може да си купиш няколко перални, пък и някоя и друга кола... 😄

     

     

     

     

    • Благодаря 1

  15. Преди 2 часа, ivan dyankov написа:

     

    Имам един мааалък проблем с  тези тампони на предната стаб щангата и  по скоро с единия болт на предна лява гума. Самия билт е хванал накриво при предишно сменяне и не е стегнат хубаво  сега  е малко като заклинил и ни се затяга и се оттяга и не знам как да се справя с него за да не се скъса, щот доколкото видях са хванати на  носачите и ще трябва да свалям носач да разпробивам  и става малко по сложно....

     

    Усещането за хлопане във волана, може да е от всякъде,като първия заподозрян е рейката, но първо елементарните неща пък накрая нея.

    Болтовете на Хонда се късат трудно. Но ако се скъса , разпробиваш и така. И по спомен не е хваната за носача, а за магарето май, но все тая.

    Ей в тази тема на 3-та страница съм писал за тези неща, ако ти е интересно чети:

     

×
×
  • Създай нов...