Jump to content

a.aleksandrov

Фен
  • Мнения

    225
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от a.aleksandrov


  1. С времето стърженето се увеличи, като на моменти скоростите влизаха малко по трудно и вече съм с нов маховик, притискателен диск, феродов диск, аксиален лагер и семерина към колянов вал, че и тя беше омаслена. 

    Съединителя стана по-лек и започна да отделя доста по-долу.

    Вече ги няма стърженето и свиренето, но и доста пари изчезнаха от портфейла :D

     

    • Харесвам 3

  2. От няколко дни при мен се появи същия проблем. При леко натиснат съединител се чува стържене, като по- надолу вече го няма. Същия звук го има и при палене, тъй като винаги паля с натиснат педал на съединителя. В повечето случаи обаче това стържене го няма все едно нещо се намества или не се е досчупило още. От доста време при ненатиснат съединител се чува едно свирене, което след съвсем леко докосване на съединителя изчезва. За него майстори са ми казвали че е от аксиален лагер. Но стърженето вече ме притеснява понеже се чудя дали не тряба да се сменя целия комплект съединител заедно с маховик. Ако някой е имал подобен проблем да сподели мнение.


  3. Здравейте, искам да да направя диагностика на хондата, от където най-вече да се разбере състоянието на дюзите, свещите, както и на други основни възли. Та въпросът е къде в Плевен ще ми свършат читава работа не само за диагностиката, но и евентуално, ако трябва след това да се свалят и да се изпратят дюзи за рециклиране или да се сменят свещи?


  4. Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-fes-sae-0w-30.html  

    Вид и количество: RAVENOL FES SAE 0W-30 1x5L 

    Стойност на поръчката: 66.95*1.9775 = 132.39 лв.

    Начин на плащане: Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД

    Начин на получаване: чрез куриер*

    • Харесвам 1

  5. Моят също е спукан, звънях поне в 20 морги и в нито една нямаше. Нов само оригинален за 140-150 лв. И накрая реших да го облепя целия с едно тиксо, което залепя доста здраво и е като армирано. Пише, че е и влагоустойчиво. Купувал съм го от Практикер. Не е много естетично, но мисля за сега така да карам.


  6. Здравейте, има ли някой идея от къде мога да намеря въздуховода от въздушния филтър към турбото, тъй като моя е сцепен. Оказа се проблем, понеже не го открих в по-големите вериги за авточасти. Звънях поне в 20 морги и навсякъде казват, че е продаден. Става въпрос за ЦРВ 2007г. дизел, 140 к.с.


  7. Здравейте и от мен малка поръчка:

     

    Линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-fes-sae-0w-30.html

    Вид и количество: RAVENOL FES SAE 0W-30  1x4L

    Стойност на поръчката: 49.95*1.9675=98.28 лв.

    Начин на плащане: Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД

    Начин на получаване: чрез куриер*

     

    Всичко хубаво!

    • Харесвам 1

  8. Здравей, искам да участвам със следната поръчка:

    Линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-fes-sae-0w-30-8.html  

    Вид и количество: RAVENOL FES SAE 0W-30 1x8 L

    Стойност на поръчката: 49.95*1,9675 = 98.28 лв.

    Начин на плащане:

    - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД

    Начин на получаване:

    - чрез Куриер - данните са изпратени на лично съобщение.

    • Харесвам 1

  9. Днес проблема с бученето беше отстранен, вече си е тихичка като преди :) Човека от сервиза описа проблема така: "понеже ти е сваляно всичко по предницата при ремонтите, после при сглабянето, ластика който държи гърнето е прекаран под моста /или над него - не помня кое беше/, а трябвало да е наобратното, което държало тръбите на гърнетата много стегнати, под напрежение и леко усукани". След като го прекарал, от където трябва тръбите се отпуснали и станали леко подвижни. И вече бученето и вибрациите в купето изчезнаха :)

    • Харесвам 1
    • Нагоре 1
    • Благодаря 1

  10. Така и така колата беше извън строя няколко дена, та реших да разширя малко ремонта. След разглабяне на съединителя се оказа, че маховика няма луфтове, а и нямаше тропане и вибрации преди това, така че по финансови причини реших да сменя само феродов диск, притискателен диск и аксиален лагер. Рейката сълзеше още откакто купих колата, та тя замина за рециклиране. И понеже имаше някой накрайници с луфт, други със скъсан маншон смених всичките. Маркуча за високо налягане прокапа и той преди месец, така че го дадох и него да ми изработят друг. Смених и маслата на скоростна кутия, хидравлика и диференциал. И сега равносметката

    1. Комплект съединител на LUK /феродов и притискателен диск + аксиален лагер/ = 295 лв.

    2. Рециклиране на рейка в ТУ София = 220 лв. + 20 лв. за куриерски разходи

    3. Изработване на хидравличен маркуч = 40 лв.

    4. Комплект 4 бр. външни и вътрешни накрайници на Swag = 92 лв.

    5. Масла от Бултрако - 3л. за ск. кутия; 2 л. за диференциал; 1 л. за хидравлика = 200 лв.

    6. Предстои стенд на предницата предполагам за около 30 лв.

    Общо всичко излезе 900 лв. + някой лев за работата на майстора /тях не ги споменавам, защото сме роднини и сумата е символична/.

    След смяната съединителя стана някак по-различен, по-леко се натиска, отделя по-ниско, абе промени се към по-добре. Хидравликата стана осезаемо по-лека. Скорстите влизат по-лесно, направо се плъзгат. Мога да кажа, че съм доволен от резултата, ако можеше и без пари да е, щеше да е още по-добре, но има едно НО.

    Още не знам от какво, но звука в купето се увеличи, бръмчи като при леко извадено или пробито гърне. Подобна промяна ми се е случвала на друга кола при скъсана гарнитура на генерацията, но при сегашните ремонти нищо по изпускателната система не е пипано. Бученето е при подаване на газ, при ускорение. Не е тропане, не е виене, не тресе, а си е буквално бучене като не добре обезшумен автомобил.  Някой, ако има някакви идеи какво може да е, нека сподели, защото нямаше време да огледаме, а ме дразни това нещо.

    • Харесвам 2
    • Нагоре 1
    • Благодаря 1

  11. Честито и на мен, днес при изпреварване на пета предавка след 2000 оборота двигателя се форсира, а колата почти не се набираше. Пробвах как ще се държи и на другите предавки - ситуацията е идентична. Мисля, че това точно са симптомите на заминал съединител. В края на седмицата ще се разглабя и ще видим какво е положението.

    • Благодаря 1

  12. Мислех, че Бултрако нямат информация за автомобила, когато е т. нар. нов внос. Казвам това, защото когато я купувах исках по номер на рама да проверя каква информация ще излезе от официалния сервиз поне докато е обслужвана там, но ми отговориха, че щом не е купувана и обслужвана в България нямат такава информация.

×
×
  • Създай нов...