Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/13/19 in all areas

 1. 3 points
  Това нещо със забраната на дизела по нашите географски ширини нещо май-няма да го бъде толкова скоро. И не си мислете, че по-новите такива ще ги хвърлят на боклука западняците. От Швейцария, както са ти обяснили колегите по-горе има мито и ддс. Има значение как е дошла колата. Дали са ти я карали на ход или е натоварена на ремарке. И в двата случая ти трябва човек, който се занимава с оправянето и писането на документите и после да ги внесе в митница за обмитяване. Колкото е по-нова колата, толкова повече ще платиш. Относно - дизел или бензин, аз бих взел фейсова 2.4. Да , не е много евтина, но дребните бъгове от старата са оправени и този мотор отлично бута Акорда. Дизела не е лош, но е по-скъп за обслужване и не харесва нашата нафта(корабно гориво) Относно това, как да познаеш дали е платено мито и ддс - има си документ (митническо декларация) на който е упоменато. Ако ти дават само талон и Швейцарска фактура, значи не е платено. Има и една тъпотия, че ти начисляват ДДС върху транспорта. Ма, това си го оправя този, който ще ти я оправя в митница. Най-добре е да е с платено мито и ддс и да ти напишат следните документи: Договор(Български), Фактура (Българска), касов бон, декларация за произход и още една нещо за рециклирането беш + оригинален Швейцарски талон и Швейцарска фактура (вярно с оригинала) + документ за платено мито и ддс (митническа декларация). Да ти кажа и още една истина - Не вярвай на никой, особено на сайтовете за коли в чужбина. Даже самите Швейцарци започнаха да правят мръсни номера. За тарамбуките не ми се говори, защото си ги мразя по принцип и от тях коли НЕ купувам. Сърби, Макета, бегай далече. Ама много бързо и без да се обръщаш. Тия, дето ще те водят на екскурзия за кола ще ти разкажат играта. Такива пари ще ти излезе като и ако се прибереш, че ще ти идва да си срежеш вените с лъжица. Ако не познаваш чуждото законодателство и какви документи са ти необходими за да извадиш номера си стой тук. Има и тънкости от къде да се прибереш за да не те бъзикат по границите. Много такива мразещи джамбазите и решили да се справят сами плакаха тежко. Даже има и прибрани коли в Румъния, дето още си седят там. Пак ти казвам, на здрава глава недей туря бинт. Дебни си тука по обявите нещо читаво и гледай да е бензин и по-нова година. НЕ купувай кола с монтирана АГУ в чужбина!!! Ако ще слагаш ГАЗ, си я сложи ти в читав сервиз. Тук има много момчета, дето с това се занимават и знаят как да направят нещата като хората. Успех и ако имаш въпроси винаги може ми пишеш на Л.С. П.С. НЕ докарвам коли па поръчка :-)
 2. 1 point
  От тракане - до тракане, има разлика, а от там и от различни неща - ама от разстояние няма как да се гадае. Сигурен ли си, че е от нафтата която си заредил - или че въпросното тракане се е появило, веднага след зареждането? Също възможна причина е пикаеща дюза / дошло и е времето /, затова я закачи на диагностика за да не прецакаш някое бутало.
 3. 1 point
  МАЗ е марка камиони (Мински Автомобилен Завод), а тук става дума за мас и се пише с малки букви. И не се заяждай, не е ОК... Многократно споменавах, че само споделям какво съм направил и не карам никой да го прави. Никъде не съм казал, че ми се свиди каквото и да е, такова имах под ръка в момента когато го правих защото беше инцидентно хрумване и нямах време да ходя да купувам каквото и да е. Можеше при проверката и нищо да не сложа, а сега се оказа, че не трябваше и да го казвам, та да не скандализирам обществото... Прочети предишни постове, където казвам, че колата е наред и по никакъв начин не е опасна. А ако изобщо разбираш от спирачки, сподели как маста извън цилиндърчето, слабо намазано буталце само което се показва в маншона, би довело до отказ на спирачките, а не само теоретични/популистки лозунги. (измирали хора, човешки животи...) Форумът е технически и е добре да се коментира написаното, не пишещите!
 4. 0 points
  Счупи се основата на лявото огледало....та ако някой е сменял и му е хартисала основата да ми пише на лични.Става само от 3 врати.Няма значение дали е било електрическо или ръчно управление. Благодаря за забележката Дани.Основата или конзолата се казва на това:
 5. 0 points
  В голямо заблуждение сте и в 3те изречения,темата е много обширна.А и ще изместим фокуса на темата,за да не е спам само ...на въпросният Рх350(които не е с Свт кутия,а 5степенна) извънградско му дава 8-9литра.
 6. 0 points
  Ако модераторите намерят по-подходящо място да го преместят. Мисля, че видеото си заслужава
 7. 0 points
  Рх 350 е Лексъс ,там е класически мултипойнт V6 .Просто човекът искаше възможно най-доброто и сложи течна,иначе се монтира и класически Г.И. При Р20 няма да имате загуба на мощност при грамотен монтаж и настройки,за него Гуру Маркони да казва :)) .Но просто мощността на двигателя е дотам. За мен лично V6 / V8 е най-добрият избор,мощност и надежност.При монтиране на Г.И в парично измерение е като малолитражка.За пълна икономия в града Рх400Н които ми консумира колкото джаз 2011 автоматик,голям комфортен паркетник :)).
 8. 0 points
  Аз съм карал вече с четири комплекта всесезонни гуми на GoodYear. Първо с моделите Вектор 3 и 5, а след това с Vector 4 seasons /и сега съм с такива на ЦРВ-то/. Всесезонните гуми са оправдани, когато не ти се занимава със смяна на гуми два пъти в годината и се кара умерено., защото те все пак са компромис! В интерес на истината Vector 4 seasons са по-добри от повечето зимни гуми и не са ми направили нито един проблем на сняг и лед. Сравнени с хубави летни гуми обаче са по-зле, по-меката гума не е за екстремно каране. По-тихи са от зимна гума, но са по-шумни от лятна. При мен има едно леко "жужене", което се чува особено между 50 и 80 км/ч и ме дразни, защото колата е наистина тиха при такава скорост със летни гуми. Мой колега си взе MICHELIN CrossClimate за неговото ЦРВ 3-та генерация и при него няма такъв шум. Но Мишелина е по-добър като лятна гума, при зимни условия е по-зле от Vector 4 seasons, така, че всеки трябва да си направи извода какво му трябва и какъв компромис може да допусне. От миналата година и Континентал също пуснаха всесезонни гуми, на тестовете са с много добри резултати и на сняг, но нямам реални отзиви за тях. Ако в момента купувам гуми, бих рискувал да ги взема, защото имам хубави впечатления от Continental CrossContact LX с които беше оборудвано фабрично предното ми ЦРВ. Това са всесезонни гуми според Континентал, но нямат снежинка на означението и по магазините ги водят летни, като по периферията имат малко зимни шарки. Може би това е гумата, която търси колегата да замести летните! https://www.continentaltire.com/product/crosscontact-lx-21570r16-100s
 9. 0 points
  1. Дата: май 2019 2. Повод: Лагери на първичен вал на скоростната кутия, съединител , маншони, семеринги и др. 3. Оценка за качеството: Отлично 4. Оценка за отношение: Отлично. Изключителен професионалист, никога не се бяхме виждали , а отношението му към мен беше като към приятел. Такива хора в България наистина вече няма! 5. Информация за сервиза: За пръв път се свързах с фена преди две седмици. Разбрахме се на коя дата да оставя колата и я започнаха веднага. Трябваше да се отваря скоростната кутия за да се сменят лагери, да се сменят съединител, маншони, кормилни накрайници и семеринги на колянов и разпределителен вал. След два дни този човек ми се обади и не можах да повярвам като ми каза, че колата е готова. Това , че ми беше сменил маховика като подарък и между другото регулирал клапаните няма да го споменавам.... Всички шумове от скоростната кутия ги нямаше, предавките влизат прецизно, все едно не карам моята кола. 6. Препоръки към fenabg: Няма 7. Инфо-препоръки към останалите: Ще повторя написаното от колегите горе. Иван Заслужава същото добро отношение. Респект.
 10. 0 points
  Пуснахме първа публична версия https://play.google.com/store/apps/details?id=com.motomoshi.motomoshiapp Ще съм безкрайно благодарен ако тези от вас, които ползват платформата, свалят приложението и оставят позитивна оценка. Ако откриете проблем или искате нова функционалност - пишете ми. Работата продължава
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
×