Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/10/19 in all areas

 1. 1 point
  Три години и е точно за кофата/вотричния пазар. Не съм се качвал в такава, ама мога да взема обратна връзка. Един роднина има такава- джипката, ако не се лъжа( смени си стария акорд 6. за нея ). Ама бат Гришата приключи и тая история набързо , така че няма смисъл от размишления.
 2. 1 point
  Сложи си стокови гърнета и тръби. Освен ако не искаш да те дразни ръмженето. На стоков мотор нема смисъл поне според мен. Друг е въпроса ако искаш да се обръщат хората и да се правиш че караш бегачка. И аз бях без средно гърне и някакво спортно задно обаче след като ги махнах оцених тишината :)
 3. 1 point
  Смях - несмях, но наистина нямам спомен на Хондите ми къде се намират куките за теглене, нито пък са стъпвали на репатрак. Имам познат с авто морга. Питам го - хонди имаш ли, а той: - Такива вече не вземам. Продам им предните брони, някой фар и джантите, а другото стои с години.
 4. 0 points
  Колкото и да ми се иска, не мога да повярвам.. Толкова много проблеми не се признават като такива. Много части се заменят с нови през втората година, с ясното съзнание че "живота" им е 2г и следващата смяна ще е за сметка на собственика и т.н. А дали караш един автомобил средно между 10 000 и 15 000 на година в България или Германия - няма никакво значение. Моя пример с нов автомобил е с плануван пробег от 8-11 000км/г. @DMZ - по много подобен начин, избирам и купувам моите употребяванио автомобили. До сега 4бр японски марки.
 5. 0 points
  Търси нещо окоро Русе при теб е Маркони,не вярвам след договорка с него да не ти помогне,поне с съвет какво да гледаш при покупка. Дори след покупката ще имаш най-добрата поддръжка на колата си.
 6. 0 points
  Да допълня, фактор е отношението на sprung/unsprung weight, или тегло, носено от окачването (като купето на колата, пътници, багаж, двигател), към тегло директно 1върху гумите (като самите гуми, колела, спирачни дискове, апарати и част от окачването). Когато теглото на колата е по-голямо (и съответно отношението), неравностите по пътя се усещат много по-леко и возията е по-комфортна. Не е случайно че висок клас луксозни автомобили са тежички.
 7. 0 points
  Пратих колега за диагностика в Бултрако ,че му беше далеч да идва при мен.След диагностиката му подхвърлили ,че ГИ е монтиран неправилно и газовите пътищата трябвало да бъдат еднакви... Колеги от Бултрако, обяснявам: Това черничкото горе се води рампа и служи за разпределител.Разстоянието от рампата до дюзите е без значение.Там налягането е константа.От дюзите до всмукателния колектор маркучите са 35мм. и се мерят с шублер преди монтажа. Ако си бяхте направили труда да вдигнете красотния капак,можехте да видите и самите дюзи :).... Че се чувствам професионално засегнат от вашата некомпетентност. За сведение: Обучавам автомонтьори за сервиз Хонда.Издавам сертификат.Курс 5 години ,цена 8000 лв. без ДДС. Обучавам и монтажници на газови уредби специално за Хонда. Курс 6 месеца ,цена 3000 лв . без ДДС+ Сертификат 300 лв. Офертата е съвсем сериозна.Телефона ми е в подписа. С почитания .....
 8. 0 points
  Аз съм със същия проблем, вибрациите са най-силни когато колата работи на място и съм изключил всички консуматори (например фарове). Вибрациите се усещат във волан и седалка и не са никак приятни. Когато имам вклщчен консуматор оборотите отиват на 750 (от 650-700) и вибрацията леко намалява. Това , което аз ще направя е да сменя преден и заден тампон на ДВГ. Ще сложа 2-ра употреба, защото оригинален преден тампон е от порядъка на 450 лв. Ето това намерих в нета:
 9. 0 points
  Твърде късно се сетих да допълня и не мога да едитна последния си пост. Друго, за което не виждам да се говори толкова често, е, че цената сама по себе си не е толкова значим фактор колкото цена на километър. Мишелин например са скъпи, но и гумите им (които съм гледал) се износват бавно според по-авторитетни тестове. Дори два пъти по-бавно от някои от нетолокова по-евтините конкуренти. А да направиш гума с голямо сцепление, която се износва бавно си е трудно – оттам и цената. Иначе човек ако почне да гледа много в показателите и тестовете може да започне да отдава доста значение на твърде малки разлики, които не би могъл да различи наживо.
 10. 0 points
  Аа, напротив, аз това милеене по онези дни го разбрах. Ма няма да задълбавам.
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
×