Jump to content

Класация


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 25.04.2018 in all areas

 1. 3 точки
  Дойде време да финализирам темата Вчера, след като колата мина за обслужване смяна масла, филтри, реглаж клапани и още няколко процедури днес вече е при новия си собственик в случая моята сестра. Скоро предполагам, както ми каза, ще ви стане колежка и във форума В редиците на форумните хонди е един нов Accord 2,4 Executive Automatic (2006) Специални благодарности да изкажа на Слави (сервиз Овча купел) за работата, която свърши първо по проверката преди покупката и после по подготовката на колата за "издаване" и за точното отношение ! Сега няколко думи и за продавача понеже си ги заслужава. След като гледах няколко коли получих предложение и от колегата от форума Петър (pepur) за два Акорда, един ръчка и едина автоматк внос от Швейцария. Понеже едно от основните желания беше да е автоматик се спрахме на такъв и макар цената да беше доста над останалите прецених, че си заслужава да се види. Тук е мястото да благодаря на Петър за точното и стабилно отношение Колата беше в Плевен и той осигури тестдрайв за да може сестра ми да пробва колата и й предостави ВИН-а за да може да си направим нужните проверки. След това го помолих да я докара в София да я гледаме в сервиз. Макар да имаше само половин ден за действие осигури репатрак и на др. ден сутринта колата беше в сервиза на Слави за огледа. Оказа се отличен екземпляр и се разбрахме да го купим, разбира се оставих малко капаро. Записах час за обслужване за след 10-на дена и го помолих да я прибере на паркинг. Междувременно имаше 1-2 дреболии, които аз трябвше да отстраня и ми осигури пълен достъп до колата. В уречения ден и час докара колата при Слави за обслужване с извадени вече транзитни номера и веднага след това в края на деня лично той я откара обратно в Плевен, където сестра ми да си я получи. Така че вече има една щастлива собственичка на Хонда Акорд Разбрах, че другия Акорд също вече е притежание на съфорумец (reality), така че честито и мн. безаварийни км. от мен
 2. 1 точка
  @note Към горните предложения и по отношение на 20-ките бих добавил Ravenol SFE 5w-20. Виждам обаче, че за разхода на масло се осланяш на инфо от предходния собственик, а не на собствен опит с колата. В тази връзка може би не е лоша идеята първо да вземеш хубав и евтин крег III група - визирам Petro-Canada Supreme Synthetic 5w-20, за проба относно "реалния" разход на масло на мотора ти и въобще как ще понесе 20-ката. Petro-то гарантирано ще издържи 5000-6000км, особено през лятото, а за зимата вече ще си наясно с положението. П.С. Идеята ми е първо да продължиш с хидрокрег (III група, каквото е ползваното до момента Honda 5w-40) и после да се хвърляш на ПАО-то, ако решиш
 3. 1 точка
  Тази индикация е за нивото на маслото и. Ако няма кой да го качи, ще светне червена лампа!! Ако има масло до максимума и светне тази лампа, то 99% това е проблем в самият сензор на картера. Може и картера да е крив и заради това да не мери правилно.
 4. 1 точка
  И при мен имаше такава история януари месец.Една сутрин паля ,тръгвам и по навик свалям джама -шофьорския ,стигам до където отивам ииии няма вдигане ,това беше в голям студ .Разглобих набързо вратата и свалих управляващата платка с копчетата .След няколко огъвания на платката копчето за вдигане захапа и го вдигнах-стъклото.После като се прибрах вкъщи свалих платката и я прегледах обстойно -нищо нередно видимо ,отпоих релетата и изненада -всички писти минаващи под тях окислени ,окъсяващи или прекъснати ,съединих наново всичко ,но главния проблем беше на 2 площадки правещи връзка с горната и долната страна на платката -двустранна е ,пуснах и там мостове,презапоих цялата платка за всеки случай ,запойх пак релетата и от тогава всичко е окей с джамовете .Това беше в моя случай -провери дали и при теб не е там проблема .
 5. 1 точка
  Това, че не е добре за този двигател 5W-40 е обсъждано многократно. Honda Full Synthetic 0W-20 Advanced Protection е отличен избор! Едва ли ще има повече разход на масло при преминаване на 0W-20. Напротив, при тези интервали на смяна, след няколко смени би трябвало даже да падне.
 6. 1 точка
  малко още инфо,сменял съм и кормилни щанги което ще рече,че колата е минала реглаж всичко е ОК .. за таз пуста геометрия на колата... уш няма изместване отзад ,отдавам го на тез тампони сменям наред,че ханс май само кара :))) а ние даваме нов живот,утре идват тампоните да видим кога ще влезна в бокса и ще пиша.
 7. 1 точка
  Аман от майстори,ушшш панхарда е добре,става дума за тази щанга по дългата хваната за купето и заден мост заградена в черно казаха ми че изместването се получава точно от тази щанга понеже било там голямо натоварване ..... майстори,според него е тръгнал този тампон сменям и от двата края.Поръчани
 8. 1 точка
  Да,на пода има едно пластмасово капаче.
 9. 1 точка
  Здравейте и от мен. Малко късно видях темата и затова се включвам сега. Този цирк съм го играл лично. При мен проблема беше същия при опит да сменя крушките с диодни ми се прецака осветлението в купето. Оказа се една платка която се намира зад таблото с бушоните. По-точно вътре в таблото. Сваляш цялото табло махаш всички бушони, букси и релета . Внимателно разглобяваш самото табло и вътре има една платка със зелени букси . Проблема беше едно товарно съпротивление от 0,22 ома . Смених го и всичко си тръгна. Дано съм бил полезен.
 10. 0 точки
  След месец експлоатация,мога да кажа че когаго си купувате бисквити "Катеричка" вътре няма катерички!!
This leaderboard is set to Sofia/GMT+02:00
×