Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Няколко щипки и винта са - няма нищо сложно. Обаче без да се свалят корите /тапицерията/ на вратите, едва ли ще видиш къде е проблема. Естествено, може самите палчета /копчетата за родителски контрол-както ги наричаш/,или вътре самия им механизъм, нещо да са заяли и да не се движат докрай в двете посоки, откъдето да идва и проблема ти. Може да пробваш с някакъв спрей от рода на WD40 , да пръснеш през цепката при палчето и да опиташ да ги раздвижиш евентуално и ако се оправят, няма да разтапицирваш вратите.
 3. Today
 4. Да, първото ми предположение беше, че копчето за родителски контрол е натиснато. Само, че проблемът явно е друг. Сега и двете задни врати се отварят само отвън. А това със свалянето на тапицерията хич не ми звучи добре 🙄
 5. Мите, не е от там - той човека го казва още в първото мнение, освен да има нещо друго в предвид за това: Най-вероятно, се се разкачили някои лостчета вътре / счупила се е щипката и е излязло е от ухото и вътрешната дръжка не работи/, но за целта трябва да се свали тапицерията и да се погледне.
 6. Допълнение към темата -преди описаната операция с кламера откачете акумулатора за десетина минути ,поне при моята хонда не ставаше номера без да се откачи акумулатора ,пробвах 2-3 пъти ,без откачане на акумулатора не ставаше нищо -пак светеше srs -a .Моята дойде с отрязана пътечка към тази лампа -аз изобщо не обърнах внимание като я купувах ,нали нищо не светеше подозрително по таблото , кихнах кеша и газ към Албена .Ама нали съм техничар ,после почнах да разглобявам наред по колата и проверявам всичко наред -свалям предната броня ,блъскана отпред отляво ,оправено чатпат -не личи отвън ,свалям таблото ,гледам чипа вдиган -ясна работата със 115 хил км значи ,аз поне където запоявам чипове измивам спойките и не личи че е пипано по платката ,после видях че пистата отрязали за srs лампата ,възстанових всичко и сега карам по-спокоен ,запомнете ,възглавниците не са за красота -спасяват човешки животи,аз съм един от спасените от тях и не го забравям !
 7. Отвори вратата и виж има ли едно малко лостче. Ако има по всяка вероятност е преместено в позиция която заключва от вътре вратата и може да се отваря само от вън. При забърсване с гидорията са го бутнали ,до бравата точно. Изпратено от моят SM-A505F с помощта на Tapatalk
 8. Да, отключват и заключват се нормално. Палчето си се премества от червена позиция в черна. И с клюач, и с копчето на вратите пробвам. Абсолютно нищо необичайно не мога да открия, нито някаква закономерност
 9. Да но тази на Japanparts не е! Да знаете да не купувате такава (а си знаех...) Върнах я, ще купя нова. Благодаря за отзивите. Може да се затвори темата.
 10. Опитай на загрял двигател, ако има химия на резбата от типа на локтайт ще отпусне.
 11. Здравейте! Какъв е смисъла на тези подложки!? Сменях амортисьори ,биалетки и тампони на стабилизираща щанга .Задницата до вежда се вдигна от 77 на 79.5 см с пълен резервоар. Като залепена е по завоите Хондата.Удоволствие е да се шофира -огромна разлика. Нали като подпрете с подложка си остава стария поизпуснал амортисьор и износено окачване.Пак си друска като преди по копките? Има и още нешо при автомобилите с автоматично регулиране на височината на фаровете и автоматичните ск кутии.Тоест датчиците закрепени на десен преден и десен заден амортисьор с купето/снимка/ .С тях компютъра чете сигнал за ниво на купе и странно но накъсяха времевите интервали за сваляне обороти на двигател и авт,ск, кутия при спускане по инерция ! Тоест с тези подложки не обърквате ли и датчика, респ. компа?
 12. Колега, питам дали се отключват а не дали се отварят. Седни отзад и отключвай/заключвай. Виж дали се движат палчетата нормално. Заключи/отключи няколко пъти детския контрол. Виж някаква закономерност виждаш ли. Виж гофретата между купето и вратите.
 13. Да, отварят се. Но допреди няколко часа нормално се отваряше и задната лява. След автомивката се оказа, че отвътре не може да се отвори. Не, че обвинявам някой от автомивката де. Нямам идея какво е станало.
 14. Мога да дам съвет само за скърцането на педала.При мен направо ми бъркаше в "мозъка"!!!Не съм вярвял че може такова нещо да ме изкара извън релси......С един приятел свалихме педала(не е сложно) и смазахме със силиконова грес навсякъде....особенно около едни плстмасови втулки.В момента е като нов,никакво скърцане вече месец....дано изкара повече....да се надяваме!😉
 15. Извинявам се, още една грешка. По-големите колела се въртят по-бавно. Т.е. изминавайки по-дълго разстояние за един оборот, ще показват по-ниска скорост на скоростомера. Това, което трябваше да напиша е: Ако имаш едно колело с обиколка А и друго колело с обиколка Б, то А/Б ще ти даде колко пъти скоростомерът с Б ще показва повече от А. Т.е. по-голямо колело = по-малко км/ч на таблото. Така става като пишеш набързо от телефон. Извинявам се за объркването
 16. А отключват ли се нормално с другите врати?
 17. Отварят се само отвън.
 18. Последно отвън или отвътре не се отварят?
 19. Здравей колега; Сега видях, че има промяна в цената на Петрото, което съм поръчал. Искам да добавя към предното и една 4 литрова туба. Крайната поръчка е: https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html Вид и к-во: Petro-Canada SS 5W-30 2×1L+1X4L Стойност на поръчката: (2*4.95 +1*18.95)* 0,95*1.9675 * 0.95 = 54лв . Преведени са 26 лева от предния пост, останалите 28 лева са пуснати по банка, но сигурно ще ги получиш утре. Надявам се да не е проблем за теб.:) Начин на получаване: по ЕКОНТ: еконтомат OMV, София, бул. Владимир Вазов 1.
 20. Благодаря за бързия отговор. Ще доложа на моя майстор какво са ме посъветвали.
 21. Имам същата и да не се набира страхотно сравнявам с вито 125 коня дизел-турбо на права направо я изяжда с нейните 140 коня. Въпреки това гори малко за 650км - 60 лева газ и няма проблеми с изпреварване по магистралата, въпреки че е малко мудно се наема ускори ли добре се движи. За семейна кола е идеална. Много широка единствено корите на вратите малко дразнят защото леко опират не са ги прибрали във вратата пък и са 3 седалки отпред все пак но се свиква.Единствения проблем който имам от както я взех (май 2019) е със сходимоста на задните колела особено дясното яде гуми отвътре. Поръчал съм си регулируеми щанги от Холандия и постепенно ще сменя всички тампони че там е цифра.Климатика незнам дали оказва влияние на горенето, но е постоянно на 18 градуса. Общо взето засега съм много доволен от нея.Моята е с КРУИЗ КОНТРОЛ и като натисна бутона за ускорение с една единица направо се усеща как рита така че предполагам двигателя не е толкова слаб и все пак е ivitec което предполага повече разход при по агресивно каране. При по високо налягане на маслото би трябвало да се включва щифта на по високите кобилици което променя времето на отваряне на клапаните или поне на теория е така.Има страхотни спирачки които ми се наложи да ползвам инзвънредно поради един неорентиран дядо с лада,за килограмите си спира по добре от старият ми голф 2 и от витото.
 22. DreamOfPower

  Основен ремонт D16Y3

  2000 км след ремонта. Каране основно извънградско, голяма част по магистралата. Колата се държи повече от добре. Вече я настъпвам малко повече до към 5000 об/мин, но все още не й давам цялата газ, пък и возя сина и съпругата. При ускорение върти гуми на втора. Има един все още нерешен проблем и той е ламбда сондата. При намаляване на скоростта посредством двигателна спирачка особено на 4-та и 5та, по-рядко на 3та светва лампата на двигателя, след което оборотите особено на празен ход играят и колата се държи странно. При изгасяне на мотора лампата угасва и всичко е наред. Грешката е номер 1 - ламбда сондата. Долях й веднъж масло около 100-150 мл. Когато е студена се чува леко потракване откъм цилиндрите, но като загрее добре т.е. след каране и форсиране, утихва и работи равномерно. Мисля тия дни да реша проблема със сондата и ще видя как се държи на пътя и ще засека разхода на гориво.
 23. Що не си земите направо оригинален и не се занимавате с глупости.Аисин,маисин и после....
 24. Здравей Колега, Успя ли да намериш решение на проблема? При мен има същия казус.
 25. Може да е оригинална,не знам но 100 процента не е за црв 3 ка.
 26. Ще го направя . Обикновено премахвам пренасочванията след около месец, но напоследък не съм го правил, а и много хора пишат направо в Общи дискусии, без да си направят труда да потърсят правилния раздел, което вдига драстично броя на тези пренасочвания.
 1. Load more activity
×