Към съдържанието


поставяне на бутон за палене без ключ
моля за мнение


  • Не можете да пишете в тази тема
14 отговора на тази тема

#1 djvsk

djvsk

    Потребител

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 Мнения:
  • Кара:Honda Civic Coupe Д15Б7
  • Място:Пловдив

Публикувано 07 юли 2013 - 14:18

Здравейте колеги въпроса ми е следния. Предложиха ми да ми направят бутон за колата. Бутона не е от тези за които съм чел дай ключ на контакт и натискаш бутона да запали. А с този бутон се премахва цялата ключалка. При отключване на колата с алармата можеш да запалиш колата иначе не става. Казаха ми , че при натискане на бутона той си прави всичко контакт, помпа изчаква и пали. Предполагам че и спирането на двигателя става посредством него :) та въпроса ми е някой имали такова нещо и мнение за него. Това удоволствие ще ми излезе към 150-160 лв. Какво мислите ? Другото което ми казаха ,че ако някой пази боже реши да открадне кола с такъв бутон вместо 30 сек да я запали ,ще му трябвало 3 часа понеже вътре вече било с електроника микро процесори ако не бъркам и без алармата трудна работа. Поздрави!
  • 0
Животът е кратък трябва ни скорост да сбъднем мечтите си !

#2 Veseliq

Veseliq

    Потребител

  • Moderators
  • PipPipPip
  • 1423 Мнения:
  • Кара:Honda Accord 2004 i-CTDi EX
  • Място:София

Публикувано 07 юли 2013 - 15:33

1) Звучи ми всичко като да зависи дали са ти обезвредили алармата или не. Ако ти е келява алармата и я изключат, няма да има проблем да запалят и да тръгнат
2) Ако имаш какъвто и да е проблем, заради който трябва повече въртене или паднал акумулатор където трябва да дадеш на контакт и да я палиш по баир - с тоя бутон ще го закършиш.

Накратко, не виждам никакви ползи освен гъзарията, а минусите си струва да се помислят. Всичко зависи от качеството на изработката, но за 150-160лв не бих очаквал много.

Този пост е редактиран от Veseliq: 07 юли 2013 - 15:34

  • 1

#3 djvsk

djvsk

    Потребител

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 Мнения:
  • Кара:Honda Civic Coupe Д15Б7
  • Място:Пловдив

Публикувано 07 юли 2013 - 17:53

Да колега съгласен съм. За това и аз питах ако не запали от първия път? Настройвало се да върти по 2-3 пъти и ако не стане изклучва и отново натискаш. За баира виж не съм се сетил :) а докато мисълта ми за алармата е ,че този бутон се вързвал с алармата и ако не натиснеш от бутона за отключване от дистанционното бутона не е активен. При окъсяване на алармата пак не пали. С 2 думи ключ не ти трябва но дистанционното ти трябва. А цената е такава защото го правят в БГ , а не е от чужбина. Даже имало вариант с пръстов отпечатък но ставало много скъпо :) Ето за това писах тук и мерси за отговора ще им задам твоя въпрос преди да реша дали да го копувам. Поздрави!
  • 0
Животът е кратък трябва ни скорост да сбъднем мечтите си !

#4 Veseliq

Veseliq

    Потребител

  • Moderators
  • PipPipPip
  • 1423 Мнения:
  • Кара:Honda Accord 2004 i-CTDi EX
  • Място:София

Публикувано 07 юли 2013 - 18:09

Въпроса е, че бутона на дистанционното на алармата ти дава сигнал, който ако се декодира успешно, кара някакъв процесор да направи последователност от работи. При всяка една аларма може да бъде заобиколена нуждата от бутона. При евтините е елементарно (за автоджамбазите). Така че дори да ти нямат дистанционното, ще накарат алармата да се изключи все едно си натиснал бутона на дистанционното. После цъкат Start и си карат :)
  • 1

#5 tgerov

tgerov

    Потребител

  • Members
  • PipPip
  • 89 Мнения:
  • Кара:Civic '99 (D15Z8) ; Civic R18A2
  • Място:Varna

Публикувано 07 юли 2013 - 18:31

За съжаление живеем в една държава, в която авто крадците разполагат с прекалено много свобода и достъп до модерна техника. Лично аз се съмнявам да тръгнат да крадат 10+ годишна кола, но все пак помисли върху това, което написа колегата Veseliq - може наистина да се окажеш в кофти ситуация ако ти се развали стартера или акумулатора примерно ...
  • 0

#6 TEHKO

TEHKO

    TX

  • Members
  • PipPipPip
  • 1002 Мнения:
  • Кара:EG8D15B2
  • Място:Добрич-Варна

Публикувано 07 юли 2013 - 23:06

ако това нещо го правиш за сигурност... забрави! :) единственото е ,че наистина е газарско :) 3 часа ще крадът 20годишна кола с глупав компютър и елементарна инсталация... ДАБЕЕЕ :) ако ще си монтираш такова копче те съветвам да си оставиш вратичка .. ( скрит клеморед с ключ) и деактивация на копчето защото все пак това са кабели.. и стареене изпичане.. :) да ти покажат поне коя жичка да дръпнеш да можеш да си запалваш колата по нормалния начин :)
  • 1
Публикувано изображение

Публикувано изображение


Sedan Rulezzz Team - За нас не важи приказката "Стани да седна"

#7 djvsk

djvsk

    Потребител

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 Мнения:
  • Кара:Honda Civic Coupe Д15Б7
  • Място:Пловдив

Публикувано 08 юли 2013 - 09:54

Поне в едно всички сме съласни ,че е газарско :) утре сигурно ще видя момчето и ще пиша какво ми е казало. Но някак си дота би ми харесало да си паля колата с бутон :) Благодаря за отговорите.
  • 0
Животът е кратък трябва ни скорост да сбъднем мечтите си !

#8 hondaminime

hondaminime

    Новак

  • Newbies
  • Pip
  • 41 Мнения:
  • Кара:бе ем ве естествено
  • Място:по точно изяснен въпроса ?!

Публикувано 08 юли 2013 - 19:42

като направиш бутона кажи ми каде живееш :)
  • 0

#9 hondaminime

hondaminime

    Новак

  • Newbies
  • Pip
  • 41 Мнения:
  • Кара:бе ем ве естествено
  • Място:по точно изяснен въпроса ?!

Публикувано 08 юли 2013 - 19:45

базикам се ест, просто искам да кажа ,че на коли като твоите , които това не е от завод производителя , а се прави почти навсякаде това копче представи си колко е лесно да ти запалят колата и айде тука във форума да си видиш частите :)
  • 0

#10 Veseliq

Veseliq

    Потребител

  • Moderators
  • PipPipPip
  • 1423 Мнения:
  • Кара:Honda Accord 2004 i-CTDi EX
  • Място:София

Публикувано 08 юли 2013 - 22:43

Поне в едно всички сме съласни ,че е газарско :)


Може и да не съм се изразил правилно - на мен тези модификации ми изглеждат "като на свинче, звънче". Но това е си е мое мнение - аз съм от хората дето нито "плазмено табло", нито "права тръба вместо гърне за по-здрав звук" и тн не харесват. Ако беше нова кола с фабрична възможност за такъв бутон, щеше да стане яко. Но на 15 годишна кола да сложиш бутон за палене, освен да си създадеш предпоставки за кражба и проблеми при продажбата на колата един ден, друго няма да постигнеш. Отново - това си е лично мнение, за което съм се аргументирал по-горе и никой не искам да ангажирам :)
  • 2

#11 krugan1984

krugan1984

    Потребител

  • Members
  • PipPipPip
  • 130 Мнения:
  • Кара:Honda Prelude 2.0 1996
  • Място:София

Публикувано 09 юли 2013 - 09:58

Всъщност, колега ако тръгнат да ти крадат колата - ще я откраднат, независимо от това дали е с копче или не. По-скоро помисли за техническите проблеми и последици до които би могла да доведе тази модификация.
  • 2

#12 hondaminime

hondaminime

    Новак

  • Newbies
  • Pip
  • 41 Мнения:
  • Кара:бе ем ве естествено
  • Място:по точно изяснен въпроса ?!

Публикувано 10 юли 2013 - 21:40

за което си прав ок , само казвам ,че с копчето е едно предимство за крадеца
  • 0

#13 djvsk

djvsk

    Потребител

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 Мнения:
  • Кара:Honda Civic Coupe Д15Б7
  • Място:Пловдив

Публикувано 11 юли 2013 - 09:35

Здравейте колеги :) говорих с момчето явно повечето са доста скептични към това :) Та копчето се свързва паралелно към ключалката, ако искаш я оставяш ,ако искаш махаш ключалката. А алармата се вързва към бутона, при отклучване с дистанционното на алармата , тя казва на копчето ,че е изключена коректно и колата пали. И както той каза и вие ,че алармата се изключва за секунди работата била , че като не е коректно паленето става трудно , не че е невъзможно това всички го знаем. :) И другото е тази цена аз пак не съм разбрал е за мен понеже сме познати от много време. :) Все пак същото момче си направи обортомера да му свети на оборотите с 3-те различни цвята с диоди и той си знае как аз не съм жичкаджия. Поздрави!
  • 0
Животът е кратък трябва ни скорост да сбъднем мечтите си !

#14 krugan1984

krugan1984

    Потребител

  • Members
  • PipPipPip
  • 130 Мнения:
  • Кара:Honda Prelude 2.0 1996
  • Място:София

Публикувано 11 юли 2013 - 09:46

Освен това, незнам колко яко изглежда, но аз лично се сещам за едни Варбурзи които се палеха така... :D :P
  • 1

#15 iso_eu

iso_eu

    Потребител

  • Members
  • PipPipPip
  • 982 Мнения:
  • Кара:Хвърчило - К20
  • Място:Moreto - Sofia

Публикувано 12 юли 2013 - 22:36

Колега , хората с такива системи гледат как да ги премахнат ти си търсиш проблеми ;)/>
Сложи си още една БАС каса или нещо такова не се занимавай с щуротии да не те боли главата после и да псувааш "майстора" излишно.Публикувано изображение/>
От аларма не съм виждал да се плашат крадците, освен това пее 30 секунди и спира - даже им става интересно на повечето джипсита ако я прецакат...за спорта Публикувано изображение/>

Този пост е редактиран от iso_eu: 12 юли 2013 - 22:37

  • 0





0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Skin Designed By Evanescence at IBSkin.com