Hondabg.com Форуми: Къде в страната има стационарни радари-камери? - Hondabg.com Форуми

Към съдържанието

• 2 Страници +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Къде в страната има стационарни радари-камери?

#1 Потребителя е офлайн   hondю 

• Георги║ЕВ║
  • PipPipPip
  • Виж галерията
  • Кара:Civic 4G
  • Място:Габрово

Публикувано: 03 август 2009 - 12:55

Внимание, шофьори!
Голямото снимане и глобяване започва през август!

КАТ оповести вчера местата, където са монтирани стационарни радари за заснемане и глобяване на шофьори-нарушители. Две от устройствата са в района на Ботевград – на автомагистрала “Хемус” при бензиностанция “ЛУКОЙЛ” и по пътя Ботевград – Мездра при с. Скравена.
В цялата страна има монтирани общо 15 устройства Сименс, всяко от които струва към 25 000 евро. Те бяха купени от МВР в началото на годината. Парите ведомството получи от Гаранционния фонд, който се събира от застраховките Гражданска отговорност. Кутиите с камери-радари вече са изпробвани.
Полевите проби са дали отлични резултати, показващи, че няма пропуск при засичане на нарушителите въпреки високия им брой.

Голямото снимане и глобяване започва с настъпването на август - най-черния месец на катастрофите по българските пътища.

Как работят камерите?
Стационарните радари са по-умни и по-бързи от всички други камери, които в момента използва КАТ. Снимката ще се предава на мига до най-близкия полицейски патрул. Затова шофьорите не бива да се учудват, ако на 1-2 км, след като подминат радара, ченгетата ги спрат и глобят. При тези камери честитката няма да се бави 4-5 месеца, както става със съобщенията за нарушения по улиците на София.

Ако две коли се движат успоредно с висока скорост в две съседни ленти, радарът прави снимките им поотделно. Ако само единият автомобил превишава разрешената скорост, само той излиза на портрет. Ако ограничението в участъка важи само за камиони, компютърът ги различава от леките коли. Снима преминаващите и в двете посоки.

Изображенията са черно-бели. На тях трябва да се виждат ясно номерът на автомобила, датата, часът и мястото на заснемането, скоростта, с която се движи. Засичането става при съпоставката на две снимки на колата, намираща се в точка А и в точка Б в полезрението на камерата.

Къде в страната има стационарни радари?
КАТ няма да пази в тайна местата на стационарните радари. Ето къде вече са монтирани кутиите:

1. Благоевград - в началото на околовръстния път край града и в неговия край при дъговата отсечка в посока Кулата.

2. Кюстендил - край Дупница при язовир "Дяково" и близо до разклона за село Мурсалево на главен път София - Кулата.

3. Бургас - два радара на изходите на града и по един по пътя за Несебър и по пътя за Созопол.

4. Варна - на пътя за Златни пясъци и на пътя за Добрич.

5. Велико Търново - на влизане и на излизане от града по главния път София - Варна.

6. Стара Загора - по пътя за Нова Загора при с. Подслон и на пътя за Димитровград.

7. Монтана - на изхода на града за Видин и на пътя за Лом.

8. Русе - на пътя за Бяла и в самия град по транзитното шосе към Дунав мост.

9. Ловеч - на главния път София - Варна при селата Микре и Малиново.

11. Сливен - по главния път София - Бургас при село Съдиево и в началото на Нова Загора.

12. Пловдив - на две места на магистрала "Тракия" край града.

13. София - на "Цариградско шосе" близо до Окръжна болница и на "Ботевградско шосе".

14. София-област - на магистрала "Тракия" при Ихтиман и на Подбалканския път София - Бургас при село Мирково.

15. София-област - на магистрала "Хемус" при бензиностанция "Лукойл" близо до Ботевград и на пътя Ботевград - Мездра при село Скравена.

-------------------------------
Copy&Paste from Internet

Публикувано изображение
0

#2 Потребителя е офлайн   Civic_009 

• Новак
  • Pip
  • Виж галерията
  • Място:Варна

Публикувано: 03 август 2009 - 22:02

Преди около 20 дни пътувах по пътя Варна-В.Търново и по едно време сякаш ме светна такава камера горе на Шереметя, така че си мисля, че сигурно са ми направили снимка. Знае ли някой сега какво следва - да чакам по пощата покана да си платя нарушението ли?

Това мнение е редактирано от Civic_009: 03 август 2009 - 22:03

0

#3 Потребителя е офлайн   nicki 

• Потребител
  • PipPipPip
  • Виж галерията
  • Кара:CR-V 2004 K20A4 на газ!
  • Място:София

Публикувано: 03 август 2009 - 22:03

Колега пускал съм вече такава тема: http://forums.hondabg.com/index.php?showto...mp;#entry158505

Обаче, колегите се правят на много спазващи правилата и както много други ценни теми във форума и тази се позабрави малко.

Знания, които не се попълват всекидневно, намаляват всеки ден. - <i>Китайска мъдрост</i>
0

#4 Потребителя е офлайн   hondю 

• Георги║ЕВ║
  • PipPipPip
  • Виж галерията
  • Кара:Civic 4G
  • Място:Габрово

Публикувано: 04 август 2009 - 10:48

Виж мнениетоnicki написа на Aug 3 2009, 10:03 PM :

Колега пускал съм вече такава тема: http://forums.hondabg.com/index.php?showto...mp;#entry158505

Обаче, колегите се правят на много спазващи правилата и както много други ценни теми във форума и тази се позабрави малко.

Да, знам я тази тема колега, но тук информацията е по-актуална.

НЕ казвам на никого как и с колко да кара. Всеки си има глава на раменете и може сам да си прецени.

Просто е хубаво да имаме такава информация, за да не сме изненадани на пътя :blush1:.

Може да го тълкувате и като превантивна мярка.

Публикувано изображение
0

#5 Потребителя е офлайн   BENJI_CRX 

• рексист
  • PipPipPip
  • Място:Yambol

Публикувано: 04 август 2009 - 16:09

Много ценна информация,аз не съм от най-спазващите ограниченията за скорост.
Ще си го разпечатам и ще си го сложа в жабката. :(

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение
0

#6 Потребителя е офлайн   sfu 

• '78 limited edition
  • PipPipPip
  • Виж галерията
  • Кара:Civic EJ9 '98
  • Място:Сливен

Публикувано: 04 август 2009 - 19:06

Аз намерих камерите отбелязани на Google maps.
За съжаление от близо 1 година списъка не е актуализиран.

Да отбележа: много товари тази карта. Аз я отворих и разглеждах нормално само с Chrome-то. :(
0

#7 Потребителя е офлайн   prozium 

• Потребител
  • PipPipPip
  • Място:Пловдив

Публикувано: 04 август 2009 - 20:31

Чудя се тия камери кога ще ги откраднат циганите ... само да знаеха колко струват и една нямаше да остане.

сноуборд блог :)
0

#8 Потребителя е офлайн   Stanislava 

• Потребител
  • PipPip
  • Място:Sofia

Публикувано: 04 август 2009 - 22:12

Мен са ме снимали на пътя Варна - Добрич. Камерата е при Аксаково. След около 2 седмици получих вкъщи (в София) съобщение да се явя в КАТ Сф. Написаха ми фиш за 17 км превишаване на ограничението. Платих си го по банков път. По принцип антирадарите сигнализират и за камерите.
0

#9 Потребителя е офлайн   ivankrystev 

• Лаик
  • PipPip
  • Виж галерията
  • Кара:CRX D16Z5

Публикувано: 05 август 2009 - 10:04

Засече ме на два пъти преди Бургас (преди 5 и преди няма и месец), миналата седмица и на пътя за Златни пясъци. Не съм получил нищо...

CRX сектата на България = http://www.crxbg.com
0

#10 Потребителя е офлайн   toiliev 

• Новак
  • Pip

Публикувано: 11 август 2009 - 20:40

По пътя Бургас Созопол има 2 камери едната е на спирка моряк ако не се лъжа, а другата на пешеходната пътека на Атия
0

#11 Потребителя е офлайн   Totti 

• Новак
  • Pip
  • Виж галерията
  • Място:pleven

Публикувано: 17 август 2009 - 22:00

Виж мнениетоStanislava написа на Aug 4 2009, 11:12 PM :

Мен са ме снимали на пътя Варна - Добрич. Камерата е при Аксаково. След около 2 седмици получих вкъщи (в София) съобщение да се явя в КАТ Сф. Написаха ми фиш за 17 км превишаване на ограничението. Платих си го по банков път. По принцип антирадарите сигнализират и за камерите.

ами колеги ...като ви викнат в кат да ви направят акт или фиш просто отказвате защото подпишете ли край.....искаите да си напишат акта по административен път с доказателство снимка от устройство прика4ено към радар което по4ти 100% не е стандартизирано и одобрено от БДС ....следователно в съда акт4ето отпада от първия път...........много е важно да си знаем правата...а наи важното...карайте разумно :o
0

#12 Потребителя е офлайн   ccceco 

• Новак
  • Pip

Публикувано: 18 август 2009 - 13:21

Виж мнениетоTotti написа на Aug 17 2009, 11:00 PM :

Виж мнениетоStanislava написа на Aug 4 2009, 11:12 PM :

ами колеги ...като ви викнат в кат да ви направят акт или фиш просто отказвате защото подпишете ли край.....искаите да си напишат акта по административен път с доказателство снимка от устройство прика4ено към радар което по4ти 100% не е стандартизирано и одобрено от БДС ....следователно в съда акт4ето отпада от първия път...........много е важно да си знаем правата...а наи важното...карайте разумно :)

Това е вярно,мой познат обжалва в съда наскоро и наистина акта отпадна.Разбира се и адвоката трява да е в час:punk:
0

#13 Потребителя е офлайн   petyopopov 

• Потребител
  • PipPip
  • Място:Vraca

Публикувано: 12 септември 2009 - 18:29

Колеги от Враца-на изхода на Враца,точно на бензиностанцията на Дъбника,има камера.Един колега изгоря с 150 лв акт,и 1 месец лишаване от правоуправление за 32 км превишение на ограничението,а то е 50 км/ч.Внимавайте!
0

#14 Потребителя е офлайн   Трънчо 

• import tuner
  • PipPipPip
  • Кара:D13C
  • Място:неизяснено

Публикувано: 12 септември 2009 - 18:36

аз преди седмица някъде сгафих малко...70 и косур км/ч при ограничение 50...на капака на полицейския хлопел имаше радар но не съм сиг дали с камера.Бяха на такова място че немогат да спрат никой(което ме навява на мисълта че имаше.. :blush1: ). За сега не са ми пратили нищо, но незнам дали ще ми се размине. Долу горе след колко време се пращат "честитките" ? За колегите от Русе, внимавайте на Липник след Найден Киров,че напоследък много лошо се кашират там,на тротоара зад едни храсти

Това мнение е редактирано от Tr1nky: 12 септември 2009 - 18:37

Today I will do what others won't, so tomorrow I can accomplish what others can't.
0

#15 Потребителя е офлайн   Pantev 

• Потребител
  • PipPipPip
  • Кара:Back in the game with 4 gen.
  • Място:Sofia

Публикувано: 14 септември 2009 - 00:06

Наистина вече трябва да се кара с голямо внимание! Защото има също и таква стационарни ладички раздрънкани спрели на пътя които правят щрак-хондичка на портрет!
0

Сподели темата:

• 2 Страници +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни