Към съдържанието


- - - - -

Проблем с фара за мъгла
Смяна на релето за мъгла


  • Не можете да пишете в тази тема
6 отговора на тази тема

#1 Костадин

Костадин

    Новак

  • Член
  • Pip
  • 11 Мнения:
  • Кара:Honda Accord
  • Място:Пловдив

Публикувано 09 декември 2016 - 21:59

Прикачен файл  DSC_0645-1.jpg   339,81K   8 Брой сваляния

Здравейте! Колата ми е Honda Accord 1.8i LS / '99 г. UK производство. Скоро се наложи да ползвам фара за мъгла. Включих го и проверих дали свети преди да тръгна. След около 10-15 минути каране забелязах, че индикацията на бутона, че работи е изгаснала. Помислих си, че само лампичката за индикацията е изгоярала. Но като пристигнах проверих и фара за мъгла отзад - не работеше. А на бутона на таблото свети само подсветката му. Проверих всички възможни бушони (на трите места), проверих самия бутон, а също и крушката. Всичко е изрядно. Единственото което остава е да е релето. Но не знам къде точно се намира. Предлолагам, че е под волана, но там има и други, та не знам как да отркия проблемното реле, за да го сменя. Ако някой знае, моля да помогне.


  • 0

#2 kvd74

kvd74

    Потребител

  • Модератор
  • PipPipPip
  • 1427 Мнения:
  • Кара:D15Z8
  • Място:Североизточен Перник

Публикувано 09 декември 2016 - 22:10

Ако колата ти е угаснала и си я запалил отново, от това е. Автоматично се изкл.стопа за мъгла при гасене и трябва пак да го натискаш при всяко палене, поне при Сивик 97 г. е така.
  • 0

#3 Костадин

Костадин

    Новак

  • Член
  • Pip
  • 11 Мнения:
  • Кара:Honda Accord
  • Място:Пловдив

Публикувано 09 декември 2016 - 22:15

Ако колата ти е угаснала и си я запалил отново, от това е. Автоматично се изкл.стопа за мъгла при гасене и трябва пак да го натискаш при всяко палене, поне при Сивик 97 г. е така.

Не е изгасвала. Докато работеше преди беше така: фара се пуска само ако късите светлини са включени. А върнеш ли едно назад - до габарит, и фара за мъгла изгасваше. Сега изобщо не мога да го вкюча, колкото и да натискам бутона.


  • 0

#4 kvd74

kvd74

    Потребител

  • Модератор
  • PipPipPip
  • 1427 Мнения:
  • Кара:D15Z8
  • Място:Североизточен Перник

Публикувано 09 декември 2016 - 22:21

Крушката да не ти е изгоряла?
  • 0

#5 Костадин

Костадин

    Новак

  • Член
  • Pip
  • 11 Мнения:
  • Кара:Honda Accord
  • Място:Пловдив

Публикувано 09 декември 2016 - 22:27

Здрава е, проверил съм я.
  • 0

#6 Костадин

Костадин

    Новак

  • Член
  • Pip
  • 11 Мнения:
  • Кара:Honda Accord
  • Място:Пловдив

Публикувано 12 март 2017 - 21:54

Колеги, все още не съм разрешил проблема с фара за мъгла. Имам някакви предположения, но ще е трудно да го намеря сам, затова моля за малко помощ. Проверих къде е релето на Civic 1,4 '97г. , но за жалост при Accord 1.8 '99 не е точно така. При акорда явно е цял модул, отговарящ за различни неща. Предполагам, че знам къде е, но не мога да съм 100% сигурен, тъй като не работи. Затова моля, ако има някой с такъв акорд, просто да провери откъде идва специфичното цъкане, когато се запалят фаровете и се пусне фара за мъгла, съответно и спре. Дали е там, където си мисля. Качвам две снимки, за да ви насоча.

Прикачен файл  DSC_0729.JPG   1,79MB   5 Брой сваляния - Civic 1.4 '97
Прикачен файл  DSC_0731 2.jpg   1,73MB   4 Брой сваляния - Accord 1.8 '99
  • 0

#7 Костадин

Костадин

    Новак

  • Член
  • Pip
  • 11 Мнения:
  • Кара:Honda Accord
  • Място:Пловдив

Публикувано 19 март 2017 - 22:46   Най-добър отговор

Проблемът е разрешен. Намерих въпросния модул, намира се на гърба на бушоните, в краката на навигатора. Бяла пластмасова кутийка, с платка в нея. Дано информацията да е полезна на някой.

Прикачени файлове


  • 2





0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни